Budapest 2016. Jun. 25. (17:00)

Múzeumok Éjszakája a 120 éves Műcsarnokban!


Múzeumok Éjszakája a 120 éves Műcsarnokban!

120 ÉVES A MŰCSARNOK !

Idén ünnepli megnyitásának 120. évfordulóját a Műcsarnok, a jelenkori művészet reprezentatív kiállítási intézménye, mely hivatása szerint a magyar és nemzetközi művészeti törekvések nyitott, sokszínű bemutatóhelye. Az évforduló alkalmából egész évben programokkal idézzik fel 120 év művészetét.

Kiállítások: Képek és pixelek. Fotóművészet – és azon túl. Nemzeti Szalon 2016

Programok

2016. június 25., szombat 17.00–02.00 óráig

17.00-19.30: Emlékgyár

Szorgos kezek készítik elő ebben a különleges gyárban az emlékeket, a futószalagon válogatják a színes, fekete-fehér, mozgó vagy épp állókép emlékeket, majd a szerelőcsarnokban a válogatásokból ki-ki kedvére építheti össze a hangulatának megfelelő emlékképeit.

17.00-18.00: A boldog békeidők 3D-ben kiállítás megnyitó előtti megtekintése Gyáni Gáborral. Műcsarnok#Box

Százesztendős térhatású fotográfiák Budapestről és a nagyvilág izgalmas helyszíneiről – modern technikával.

18.00-19.00: Exkluzív tárlatvezetés a Képek és pixelek kiállítás termeiben

E. Csorba Csilla a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, illetve Szarka Klára és Mayer Mariann, a kiállítás kurátorai

19.00-19.30: Kezdjük az éjszakát a Műcsarnokban. Flashmob a Hősök terén

19.30-20.00: Sebezhetőség. Performance

Előadja: Tunyogi Henriett, a Magyar Köztársaság tisztikeresztjével kitüntetett nemzetközi táncművész és Varga Zoltán Mihály ütőhangszeres.

20.00-21.00: Cianotypiakészítés Vékás Magdolnával

20.00-21.00 és  22.00-23.00: Körbe-körbe. Táncperformance-ok

Útszeretők - Drávucz Petra, Szűcs Dóra Ida

„Az Útszeretők amolyan road movie stílben előadott bolondos zenés-táncos utazás. Az előadó ex-BUTI-sok, Drávucz Petra és Szűcs Dóra talán már egy új generáció hírnökei: róják a köröket, koptatják az utat, surrog meztelen talpuk alatt a fekete graboplast szőnyeg.

 Uraim - Ivanov Gábor, Koreográfus: Hód Adrienn

A művészet rés arra, hogy illegális dolgokat megmutassunk, megtárgyaljunk, hogy szembenézzünk vele. Képes elemelni a valóságtól. Így a művészet neve alatt legálissá válik a tabu.

Születés - Harsányi Réka, Szűcs Dóra Ida

A Születés című audiovizuális, biofeedback alapú performance a megfoghatatlan, a láthatatlan történetét meséli el.

Tűröd - Timothy and the Things (Cuhorka Emese, Fülöp László)

Ami csak helyváltoztató mozgásra képes, az azzal veszélyeztet minket, hogy közeledni tud felénk. És ha közeledni tud, akkor távolodni is fog tudni és kénytelenek vagyunk meg is ítélni annak kellemes vagy kellemetlen mivoltát.

20.30-21.30: Nóti és az örmények

Előadók: Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas érdemes művész, Jeges Krisztián, Haik Viktória, Schupp Gabriella, Varga Tamás, Várady Mária. Rendező: Szőke István

Tasnád, Toronto, Párizs, nincs kiszállás, Berlin 1933! Nóti Károly, a magyar kabaré és egyben az egyetemes magyar színházművészet csodás alakja a húszas évek után olyan mederbe terelte a pesti kabarét, mely ámulatba ejtette közönségét a Teréz körúti kabarétól Torontón át Párizsig. Amíg lesz pesti kabaré, addig lesz Nóti Károly is.

21.00-22.00: Torony-zene, Dresch Mihály. Improvizáció egy kiállítás képeire

22.30-23.30: Trágár töredékek, azaz volt egy nő, úgy hívták…

Zenés irodalmi felolvasóműsor. Előadják: Janik László, Nagy Eni, Köleséri Sándor, Tóth József

Az előadásnak nem célja az önmagában való disznólkodás, mert annak semmi értelme. A cél: hogyan lehet megmutatni, hogy ez nem a közönségesség kategóriája, hanem helye, rangja van az életünkben, és hogy lehet ezeket a szavakat szépen, szellemesen használni is. Pornográfia nincs az előadásban. Ebben az előadásban csak erotika van, nem a megbotránkoztatás szándékával született.

23.00-23.30: Pixeling - Performance. Előadja: Szalay Olimpia táncművész.

23.30-01.00: Szelfigyár

Hatalmas vetítésparádé: beléphetünk a fotókiállítás képeibe, együtt szerepelhetünk a fotóművészekkel.

23.30-02.00: Zárásig… Darvas Ferenc zongorája mellett

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek