Budapest 2016. Oct. 04. (20:00)

Nagy János & barátai


Nagy János & barátai

Mint szeptemberben az Európai Hidak fesztiválon, ezen a koncerten is a francia-magyar zenei kapcsolatok kerülnek előtérbe. Nagy János Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, jazz-zongorista csapata olyan „kísérlet”, amely korábban már bizonyított, hiszen Dominique Di Piazzával, Borlai Gergővel és Xavier Desandre Navarre-ral az év elején vidéki koncertkörúton vettek részt, és közös lemezt is rögzítettek. A csapat budapesti bemutatkozásához a Müpában talált méltó helyszínt, és erre a kivételes alkalomra két vendégművésszel is kiegészül. 
Dominique Di Piazza egyedi pengetéstechnikájú basszusgitáros, aki öthúros hangszerének utánozhatatlan virtuóza. Hazája kiválóságai mellett játszott John McLaughlinnal és Trilok Gurtuval, bejárta Amerikát, Afrikát és Indiát. Xavier Desandre Navarre partnerei között volt Gil Evans, Michel Portal, Randy Brecker, David Sanborn, Charlie Haden és Tania Maria. Filmzenéjén hallhattuk többek közt Luc Besson Leon, a profi vagy Menno Meyjes Manolete című alkotásaiban. Szinte hihetetlen, de a mára nemzetközi hírnévnek örvendő Borlai Gergővel a zenekarvezető már huszonnégy éve játszik együtt magas energiatartalmú formációkban, köztük 2001-óta a European Mantra együttesben. 
Az egyedi, különleges hangzású csapat elsősorban Nagy János szerzeményeit szólaltatja meg; zenéjüket így jellemezte Russell Ferrante Grammy-díjas zongorista, zeneszerző: „Nagy János hangokból szőtt pompás kárpitot gyengéd líraisággal, filmszerű struktúrával, gyönyörű és váratlan harmóniákkal.”


Rendező: Müpa

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek