Budapest 2017. Jun. 01. (21:00)

Nigun


Nigun

„A Live inem Sargfabrik rendkívüli lemez, a Nigun eddigi legkülönlegesebb dobása. Ráadásul gyönyörűen szól. Több, mint két zenei világ találkozása.” JazzMa, Bereczki Bálint, Szeptember 2016.

„Ez a nagyszerű történet számomra leginkább a csapategység manifesztálódását jelenti, mégpedig nem akármilyen muzsikával és nem akármilyen közegben. Nem mellesleg, eddig a Niguné nálam az év legjobb magyar koncertlemeze.” Riff, Olasz, Szeptember 2016.  
„Párniczky gitárhangzása nemzetközi összevetésben is kiérleltnek tekinthető, mégsem ez a sokévnyi fejlesztést követő rátalálás határozza meg a koncertfelvételt, hanem az, ahogy képes különböző helyzetekben megfelelő funkcióban elhelyezni a mára helyenként meglepően díszessé forrott játékát. Korábban inkább jó zenekarvezetőnek, összegző személyiségnek tartottam, mostanra azonban egyértelműen a legjobb hazai gitárosok közé lépett.” ÉS, Végső Zoltán, 2016. szeptember

A Nigun – európai jazz zenekarként egyedülállóan – a közép-kelet európai zsidó zenét tartja eredőjének. Zenéjükben a spirituális erőt hordozó hagyomány, és a modern jazz olvad egységgé. A Nigun mindig is átlépte a műfaji határokat, leginkább talán a klez-jazz jelző írja le, milyen irányban gondolkodnak, ám zenéjüket legalább ennyire jellemzi a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa is. Mindezt jól tükrözi Live inem Sargfabrik című (Fonó Budai Zeneház), 2016-ban napvilágot látott koncertalbumuk. A zenekar számos országban vendégszerepelt már Európában (Anglia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Görögország, Macedónia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia), valamint fellépett a tengerentúlon, New Yorkban és Washingtonban is.

A zenészek rendszeresen alkotnak együtt vendégszólistákkal, ennek tanúsága a 2006-ban megjelent, harmadik lemezük, Daniel Zamir izraeli szaxofonos közreműködésével (Bale Kulturnik). 2007 júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Klezmatics) vendégszereplésével léptek fel a Művészetek Palotájában, majd ugyanott, a zenekar tagjai részt vettek John Zorn Cobra című darabjának első, és azóta is egyetlen magyarországi előadásában, a szerző irányításával. Darriau ezt követően számos alkalommal lépett színpadra a Nigunnal, ahogy Lukács Miklós cimbalmos is, aki a zenekar gyakori vendége. Az együttes fellépett még Don Byron, Frank London, Steven Bernstein, Bacsó Kristóf, Barcza Horváth József, Benkő Róbert és Szabó Dániel társaságában is.

Közreműködik:

Párniczky András - gitár
Bede Péter - szaxofon, tárogató
Ajtai Péter - nagybőgő
Baló István - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. 
Tel: (+36 1) 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek