Budapest 2014. May. 15. (19:00)

OCHO MACHO “DE PUTA MADRE” LEMEZBEMUTATÓ


OCHO MACHO “DE PUTA MADRE” LEMEZBEMUTATÓ

Vendégzenekar: Dannona és a ManGoRise

„Óriási megtiszteltetés, amikor az emberek úgy döntenek, hogy aznap este minket választanak. Ezt mind a mai napig alázattal fogadjuk! Éppen ezért a mai napig izgulunk is, hogy át tudjuk-e adni, azt, amit szeretnénk. És, hogy mi is az? Az élmény, az, hogy kikapcsolhassanak az emberek, hogy elfelejtsék gondjaikat és, hogy egyetlen nagy energia körbeöleljen minket. A zene a drogunk!” – mondja Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho énekese.

A 10 éve alakult szombathelyi-kőszegi Ocho Macho zenekar, mára Magyarország egyik legmeghatározóbb koncertzenekarává lett. Az eleinte csak feldolgozásokkal szereplő zenekar 2009 őszén adta ki El Mundo Fantastico című saját dalaikat tartalmazó nagylemezét (CLS Music), rajta olyan – himnuszokká vált – dalokkal mint a Jó Nekem, a címadó El Mundo Fantastico, vagy a szülővárusoknak dedikált Savaria Kingston Town, vagy a Buena Vista Social Club Chan-Chanját felhasználó Viva Cuba. A nagylemez megjelenése hatalmasatt dobott a zenekar karrierjén, az album többször is első helyen szerepelt a Mahasz Album eladási listáján, és Nyugat-Magyarország után végre az egész ország megismerhette a zenekart, ennek köszönhetően sorra érkeztek a neves fesztiválok megkeresései is nemcsak itthonról, de Ausztriából és Németországból is (a teljesség igénye nélkül: Sziget, Volt, Balaton Sound (!), Szin, Pannonia Fesztivál, Efott, Campus, Alterába, Picture On (A), Sunsplash (A), Esperentella (A), Ost Klub (A), HiesigeDosige Festival (D).

2010-ben jelent meg a zenekar Pancho című maxi cd-je, melyet a “száguldó őrnagy” Puskás Öcsi tiszteletére írtak, a dal elkészült angol, spanyol és magyar nyelven is. A megjelenést támogatta aPuskas.com, a Budapest Honvéd Football Club, valamint a Real Madrid magyar szurkolói tagozata is. A dal hatására hívta meg a zenekart a spanyol Oferta Special zenekar, így a 2010-es futball vb jó pár mérkőzését már a Santiago Bernabeu stadion környékén nézték a fiúk, megadva a módját a Pancho helyi premierjének. Szintén ez a dal keltette fel a Symbol Budapest érdeklődését a zenekar iránt, s így váltak állandó vendégeivé a szórakozóhely Szombat Esti Ház sorozatának, rendszeresen teltházas bulikat produkálva,-Természetesen a Pancho CD egy dedikált példánya kiállításra került a Symbol Pancho Pub-jában is. A Pancho című dal nem csak koncerteket eredményezett, hanem meghozta a televíziós áttörést, a zenekar meghívást kapott a Fábry Show-ba is. A sikeres évet a zenekar hazai pályán, Szombathelyen ünnepelte, megszervezve év végén az első Illegál Fesztivált, mely azóta is minden év december végén megrendezésre kerül együtt ünneplendő az évzárást.

2011 meghozta az első szakmai elismerést is a zenekarnak, hiszen jelölték őket a Fonogram Díjátadó Év Felfedezettje kategóriájában. Röviddel ezután aranylemezzé vált az El Mundo Fantastico, mely elégséges inspirációnak bizonyult, hogy a zenekar ismét stúdióba vonuljon, és elkészítse második nagylemezét – az azóta szállóigévé – Online a Világ címmel. Az új album követte az első lemez sikerét, szintén az első helyen nyitva a Mahasz listán. Ezt követően a zenekar nagyszabású turnéba kezdett Illegál Tour néven, bejárva az egész országot, és a fesztiválokat, sorra teltházas koncerteket adva. Sőt az Illegál Fesztivált Budapesten is megrendezték nagyszabású koncertet adva a Kowalsky meg a Vegával, akiket ezután a szombathelyi eseményen is vendégül láttak. Az év végére, a turnén történő lemezeladásoknak köszönhetően az El Mundo Fantastico Platina lemezzé, az Online a Világ aranylemezzé.

2012-ben a folytatódott a zenekar országjárása, hiszent jóformán mindenhol, ahol korábban fellépett, visszahívták, visszavárták a “csűrhét” (ahogy magukat szokták hívni). Az intenzív turnézás miatt ugyan nem tudtak nekilátni a következő nagylemeznek, de annak előfutáraként elkészítették, és meg is jelent a Képzeld el Másképp című dal, melyet a zenekar Kowalskyval együtt készített el, a közös koncertek örömére. A dal debütálása az Mr2 Akusztik műsorban volt hallható, ahova a zenekar meghívást kapott, hogy bemutassa akusztikus repertoárját. Az Mr2-es együttműködést követte az őszi Komár emlékműsor, ahol a zenekart két dal feldolgozására kérte fel a rádió. 2012 év végén szintén megrendezésre került az Illegál Fesztivál Budapesten és Szombathelyen. A hazai évzáró koncerten a zenekar átvehette az Online a Világ platinalemezét.

Sokan kérdezték a zenekart, miben rejlik sikerük titka…“Nekünk az okoz örömet, ha a koncertjeink alatt, vagy zenénket hallgatva ki tudnak kapcsolódni az emberek és önfeledten szórakozhatunk együtt. Éppen ezért egyszerűbben úgy mondanám, antidepresszáns koncerteket és szeretetet adunk és ezért cserébe szeretetet kapunk, ez egy win-win szitu!” – Kirchknopf Gergő, énekes

Rövid biográfia:

Az Ocho Macho 2003-ban alakult szombathelyi popzenekar, melynek zenei világában a reggae, a ska, a punk és latin találkozik – ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika – neve pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” (a fordítás egyébként bájosan és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne). „A zenét nem érdekli, hol laksz, milyen színű a bőröd, milyen nyelven beszélsz. Ezért is keveredik nálunk akár egy dalon belül is az angol-spanyol-magyar nyelv.” – mesél zenéjükről Kirchknopf Gergő. Az évek alatt több tagcserén is átesett formáció eredetileg feldolgozás-zenekarként startolt, ám az együttes hamarosan saját dalok komponálásába kezdett, s országos ismertsége előtt már izmos rajongótábort kerekített magának szűkebb pátriájában, sőt Ausztriában is. Az Ocho Macho 2007-ben magánkiadásban jelentette meg jelentette meg El mundo fantástico című bemutatkozó nagylemezét, melyet 2010-ben követett az immár lemezcég által gondozott Puskás (Pancho Bum-bum-bum) című album. Az együttes – mely időközben a hazai klubok és fesztiválok kedvelt fellépője, igazi „bulizenekar” lett – 2011-ben jelentette meg utolsó lemezét Online a világ címmel, mely, ahogy a korábbi albumok is, elérte a platina státuszt.

2014. januárban a zenekar stúdióba vonult, azért, hogy tavasszal új albummal kedveskedjenek a rajongóiknak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek