Budapest 2017. Jul. 01. (18:00)

PÓKA - TÁTRAI reGENERÁCIÓ


PÓKA - TÁTRAI reGENERÁCIÓ

PÓKA - TÁTRAI reGENERÁCIÓ Bemutatkozó koncert

vendég: SZEKERES ANDRÁS ÉS ZENEKARA

Póka Egon – bass
Tátrai Tibor – gitár
Baricz Gergő – ének
Tornóczky Ferenc – gitár
Szakadáti Mátyás – dob

Generációk találkozása, valami régi folytatása és mégis valami új kezdete. A Póka-Tátrai ReGeneráció név, már önmagában elég sokat sejtető. Kultikus névadóit nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen a két őserő már eleget tett le az asztalra együtt és külön-külön is. Dalaik meghatároztak egy korszakot, megteremtették a hazai blues-rock alapjait, s azóta is töretlenül képviselik azt - saját dalokkal, vendégművészkéntként, iskolaigazgatóként. A zenekar kialakulása egy hosszú folyamatnak és annak a puszta ténynek köszönhető, hogy zenélni jó dolog, különösen ha az emberek megtalálják egymást benne. Ifjabb Tornóczky Ferenc és Szakadáti Mátyás neve sem ismeretlen a közönség számára, hiszen többször álltak már közösen színpadra, s egy közel 10 éve működő trió biztos tagjai. Egonnal régóta hirdetik itthon és külföldön egyaránt, hogy milyen az ízig-vérig élőzene, hogy mennyire varázslatos tud lenni, amikor a zenészek és a közönség a dalokban tud találkozni. Pályafutásuk során többször zenéltek már együtt Tibusszal, s most végre közösen is alkotnak valami egészen elképesztőt. És hangosat. A banda legifjabb tagja Baricz Gergő - harmatos kora ellenére benne ugyanaz az őserő dolgozik, mint a legendás alapítókban, hiába a több évtizednyi korkülönbség - a zenében mindez nem mutatkozik meg - egyszerre képviseli a frissességet és a dögösséget, amit ez a stílus megkövetel magának, tisztelve, továbbemelve a szakma nagyjait, nyomdokukban lépve.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek