Budapest 2016. Jun. 08. (20:00)

Pribojszki Mátyás Band: My stories lemezbemutató koncert a Kobuciban!


Pribojszki Mátyás Band: My stories lemezbemutató koncert a Kobuciban!

A Pribojszki Mátyás Band ötödik, My stories című nagylemezén nemzetközileg is elismert, igazi blues-ikonok működnek közre. A 2016. június 8-án megjelenő albumon Pribojszki bandájával játszik Charlie Musselwhite (USA), Bob Margolin (USA), Kid Andersen (USA), Andy J. Forest (USA), Bill Barrett (USA), Ryan Donohue (USA), Little G. Weevil (USA/H), Ripoff Raskolnikov (A), Raphael Wressnig (A), Nemes Zoltán (H).

 

Az új lemez 12 számot tartalmaz, a dalok pedig mind egy-egy saját kis történetet mesélnek el a hallgatónak: szomorú és vidám momentumokról a szerző, Pribojszki Mátyás életéből.

Így repít el például a „Memphis soul” című dal Amerikába, amely Pribojszki legutóbbi amerikai turnéjának élményeit foglalja össze, a soulos beütésű, kicsit tábortüzes hangulatú címadó nóta a zenész szülővárosába és fiatalkorába, Békéscsabára. Az emléközön azonban nem áll meg, Pribojszki tavaly elhunyt édesapjának is írt egy dalt, ez a szerzemény a „Blues for my daddy” néven fut. Azonban nem csak a múltról szólnak ezek a felvételek, hiszen a lemez dalai a jelenről is ugyanúgy sztoriznak. A „Balaton boogie” például a művész jelenlegi lakhelyéről, a „ magyar tengerről szól”, a rockabilly feelingű „Full time baby” pedig az aktuális szerelemről.

A korong egyetlen feldolgozása a „Traveling mood” című dal - eredeti szerzője James Wee Willie Wayne, a művet Pribojszki két amerikai barátjával, Bill Barrett-tel és Ryan Donohue-val, valamint Szász Ferenccel  akusztikusan rögzítette.

 

A My Stories anyaga mégsem csak az apró kis nosztalgiák miatt különleges. Az új korong ugyanis nem egy tipikus blues album: műfaját tekintve jóval túlmutat a klasszikus blues zenén, hiszen a saját szerzeményekben a soul, a jazz és a funky hangulata is keveredik. Így nyújt ez a tucatnyi felvétel valódi és minőségi zenei kalandotminden korosztály számára.

 

Az album megjelenését nagyszabású lemezbemutató koncerttel ünnepli meg a csapat: a budapesti Kobuci Kertben mutatják be az anyagot a megjelenés napján, 2016. június 8-án, este nyolc órától, több meghívott vendég közreműködésével.

 

A zenekar tagjai:

Pribojszki Mátyás - szájharmonika, ének
Szász Ferenc - gitár
Molnár Dániel - dob
Csizmadia László - basszusgitár

 

Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával, a Pribojszki Mátyás Banddel már keresztül-kasul bejárta Európát. Több mint 30 országban koncertezett, itthon pedig alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. Az elmúlt több mint tíz évben 4 nagylemezt, 1 dvd-t jelentetett meg a zenekar. A 2007-ben megjelent “How many more?” c. nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíját” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, 2009 októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011 júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.

 

Little G. Weevil vendégeként Pribojszki Mátyás közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel.

 

A koncert vendégei:

Andy J. Forest (USA)

Raphael Wressnig (A)

Nemes Zoltán (H)

 

További információ:

www.pribojszki.hu, www.matyaspribojszki.com

www.facebook.com/matyas.pribojszki

 

 

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek