Veszprém 2014. Nov. 22. (19:00)

Pribojszki Mátyás Band


Pribojszki Mátyás Band

A Pribojszki Mátyás Band műsora rendkívül dinamikus, vidám, improvizációkkal teli igényes élőzene.

Pribojszki Mátyás –aki több, mint három éve a térségbe, Balatonalmádiba költözött- az egyik legismertebb hazai szájharmonikás, aki szólóban, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. Az elmúlt tíz évben 4 nagylemezt, 1 dvd-t jelentetett meg a zenekar. A 2007-ben megjelent “How many more?” c. nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíát” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, majd 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak. 
2014-ben is több nagy nemzetközi fesztiválon játszott a csapat, így Németországban, Finnországban és a Benelux Államokban, valamint Pribojszki Mátyás, a tavalyi Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil vendégeként három hetes amerikai turnén is részt vett.

A Pribojszki Mátyás Band zenei stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel. 

A csapat tagjai:
Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének, Kovács Erik-zongora, Molnár Dániel-dob, Szász Ferenc-gitár, Eckert Ervin-basszusgitár

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek