Szombathely 2016. Jun. 03. (19:00)

Ráadás koncert Jesus Medina és Jiman Wee


Ráadás koncert Jesus Medina és Jiman Wee

Ráadáshangverseny Jesus Medinával

Vezényel: Jesus Medina

Közreműködik: Ji Man Wee – hegedű

J. Sibelius: Finlandia op.26

J. Sibelius: d-moll hegedűverseny op.47

Sz. Prokofjev: 7. szimfónia op.131

Jesus Medina

Jesus Medina Mexikó egyik kiemelkedően tehetséges karmestere. Jelenleg ő a The Bellas Artes Chamber Orchestra zenei igazgatója Mexikóvárosban. Medina olyan fontos mexikói zenekaroknak volt zenei igazgatója, mint az UNAM Philharmonic, a Queretaro Philharmonic és a Monterrey Symphony Orchestra. Rövid idő alatt hazája egyik legkeresettebb karmesterévé vált és gyakori vendégkarmestere Mexikó prominensebb zenekarainak. Külföldön vezényelt már zenekarokat az Egyesült Államokban, Brazíliában, Szingapúrban, Cseh Köztársaságban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Törökországban, Venezuelában, Szerbiában, Guatemalában, El Salvadorban Kolumbiában. A jövőben Franciaországban lép fel. Itzhak Perlman, Joaquin Achucarro, Alexander Markov, Angel Romero, Horacio Gutierrez, Elmar Oliveira, Pierre Amoyal, Jean Louis Steuermann, Mauro Maur, Jens Lindemann, Nathaniel Rosen, Mark Peskanov, Konstanty Kulka, György Sándor, Pascal Devoyon, Fernando de la Mora, The Vienna Schubert Trio, Nikita Storoyev, Vladimir Viardo, néhány név a szólisták közül, akik a vezénylete alatt játszottak. Olyan operákat vezényelt már, mint a Lamermoori Lucia, La Cenerentola, La Italiana in Algieri, vagy baletteket, mint a Rómeó és and Júlia, Carmina Burana, Anyegin, Giselle, Don Quijote, Carmen és a Diótörő vagy zarzuelákat, mint a La Revoltosa. A La Camerata de las Americas zenekarral részt vet Mexikó legszínvonalasabb zenei fesztiváljain, a barokktól az avantgardig terjedő repertoárral. Három lemezt készített a La Camerata zenekarral, az egyik címe “Sabor Latino”, a másiké egyben a világpremierje is volt a mexikói zeneszerző Eugenio Toussaint “Dias de Muertos” című balettjának, és az utolsó a Gauguin címet viselte; ezt a CD-t Latin American Grammy legjobb klasszikus albumának is jelölték 2001-ben. 1991-ben megkapta a Zenei és Művészeti Kritikusok Mexikói Egyesületétől az Év Legjobb Karmestere díjat és 2004-ben elnyerte a Kritikusok Latin Amerikai Szövetségének “Gaviota” díját. Vezénylést Charles Bruck-tól tanult a Pierre Monteux Iskolában Maine-ben, USA.

Ji Man Wee

Ji Man ötévesen kezdett hegedülni, és Young Kyu Jean-nál, Sunny Lee-nél, és Sung Sic Yang-nél tanult. Elvégezte a Ye-Won Művészeti Középiskolát Koreában, 2008-ban elkezdte a Seoul Arts High School-t, ahol 2011. februárjában végzett. Jelenleg Pierre Amoyal professzornál tanul a salzburgi Mozarteum-ban, Ausztriában. Számos versenyt nyert hazájában, beleértve a Korea Times Verseny különdíját, a Korean Chamber Orchestra’s Competition (Koreai Kamarazenekarok Versenye) első díját, a szöuli Filharmonikus Concerto Versenyt, a Ewha Kyung Hyang Verseny első díját. Ji Man Wee megnyerte a Kumho-Asiana tehetségkutatót 2004-ben. Elnyerte a Munetsugu Angel Hegedűverseny harmadik díját Japánban (2009) és rendelkezésére bocsájtottak egy 1864-ben készített Josef Antonio Rocca hegedűt. 2010-ben megkapta a Nemzetközi Joseph Haydn Verseny nagydíját és Seoul Philharmonic Orchestra Competition (Szöuli Filharmonikus Zenekar Verseny) különdíját. Szólót játszott a Kumho Art Hall-ban 2005-ben és sokszor szerepelt szólistaként a Szöuli Filharmonikus Zenekarral a Szöuli Kamaraegyüttessel, a Szöuli Akadémiai Zenekarral és az USP Kamarazenekarral. 2008-ban meghívták Ji Man Wee-t, hogy eljátssza Paganini No.1 koncsertóját és Csajkovszkij hegedűversenyét a Pleveni Állami Filharmonikus zenekarral Bulgariában. 2010-ben szóló koncertet adott nagoyai Munetsugu Hall Japánban és külön szólókoncertet adott az Empiresaal-ban (Császárterem), az eisenstadti Esterházy kastélyban,Ausztriában. A Koreai Kamarazenekarral fellépett a Royal Brussels Conservatory Hall-ban is, Belgiumban. Számos mesterképzésen vett részt a következő tanárok vezetése alatt: Edward Zienkovsky, Miriam Fried, Sergey Kravchenko, Ulf Wallin, Zakhar Bron, Min Kim, Dong Suk Kang, Kyungwha Chung, Ikwhan Bae. Többször volt vendége a Nizzai Akadémia Zenei fesztiváljának (2002, 2003), a Music Alp Festival-nak Courchevel-ben (2003~2005) és az Asagoi Nemzetközi Zenei Fesztiválnak.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek