Budapest 2015. Nov. 26. (19:30)

Rachel Podger és a Felvilágosodás Korának Zenekara


Rachel Podger és a Felvilágosodás Korának Zenekara

TISZTA BAROKK

Rachel Podger és a Felvilágosodás Korának Zenekara

 

 
J.S. Bach:
E-dúr hegedűverseny (BWV 1042)
Vivaldi:
g-moll kettősverseny, op. 3/2
Pisendel:
g-moll hegedűverseny
szünet
J.S. Bach:
Chaconne a d-moll partitából (BWV 1004)
Vivaldi:
e-moll hegedűverseny (RV 279)
Telemann:
G-dúr versenymű négy hegedűre (TWV 40:201)
Bach:
d-moll kettősverseny (BWV 1043)
 
Rachel Podger (hegedű)A Felvilágosodás Korának Zenekara

Érthetetlen, hogy miért kellett eddig várni az angol Rachel Podger budapesti látogatására, mert bár a neve talán sokak számára ismeretlenül cseng Magyarországon, az ezredforduló egyik legjelentősebb barokk hegedűséről és legkitűnőbb Bach-előadójáról van szó. A Guildhall School of Music növendéke volt, jelenleg az intézmény barokk hegedű professzora, de tanít a londoni és a koppenhágai Királyi Zeneakadémián is. Alapítója volt több neves historikus együttesnek (Florilegium, The Palladium Ensemble), és koncertmesterként működött évekig a Gabrieli Consort and Playersnél, illetve az English Conertnél. 2004 óta a Felvilágosodás Korának Zenekarát vezeti (többedmagával), s a Zeneakadémián is ezzel az együttessel lép fel. A koncert műsorán legkedvesebb szerzői szerepelnek, Vivaldi mellett csupa olyan név, akik a Védőangyal című 2013-as, sokszorosan díjnyertes lemezén is (igaz, ott szólóművekkel). Bach és Vivaldi népszerű concertói aligha szorulnak bemutatásra, Telemann négyhegedűs versenyművét azonban éppoly ritkán hallani, mint Johann Georg Pisendel darabjait, jóllehet Pisendel korának egyik legfontosabb hegedűse volt, és kitűnő zeneszerző, aki a drezdai udvar koncertmestereként személyes kapcsolatban állt Bachhal, mi több, egyes feltételezések szerint az ő játéka ihlette Bach szóló hegedűre írott szonátáit és partitáit. A legendás d-moll chaconne-t is, amely ezúttal Rachel Podger lenyűgöző előadásában lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében.

 

Rendező:Zeneakadémia Koncertközpont

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek