Budapest 2017. Aug. 12. - 2017. Aug. 13

RNR666 Nemzetközi Béke és Barátság Est


RNR666 Nemzetközi Béke és Barátság Est

A ROUND EYE, a legendás Stooges szaxofonosának utolsó bandája Magyarországon! Meglepő módon Shanghaiból, ahol kétszer is az év zenekarának választották őket. Zenéjük annyira eklektikus és szórakoztató, akár Mike Patton zenekara, a Mr. Bungle, csak vitathatatlanul punk. A csapat tagjai ott élő amerikai zenészek, meg egy olasz muzsikus. 

A ROUND EYE története 2010-ben kezdődött, mikor Chachy az amerikai álmot kínaira cserélte, és egy nagy ugrással Floridából Shanghaiba termett, ahol megalakította kínai zenekarát. Amerikai zenekara a Libyan Hit Squad sem volt egyszerű eset, bár az is vitán felül punk volt, de olyan hatásokkal, mint a jazz dobos Buddy Rich, a free jazz alapvetés Ornette Coleman, vagy a hard rock Blue Öyster Cult. A ROUND EYE erre rátesz még két lapáttal, amiből valami elképesztő hc punk jazz ska rock and roll doo wop blues surf bolondéria kerekedik ki. 

Első albumuk készítése idején csatlakozott hozzájuk a Stooges szaxofonosa, Steve Mackay, aki velük csinálta élete utolsó turnéját és lemezét, aminek megjelenése után négy hónappal elhunyt, de játéka még az idén megjelent második ROUND EYE albumon is hallható. 

A zenekar Augusztus 12-én szombaton lép fel Budapesten a Gólyában az RNR666 Nemzetközi Béke és Barátság Esten két magyar csapat, a CHICAGO BULLS és a PISS CRYSTALS társaságában. Előbbi egy ironikus sax'n'trash banda Pécsről, mely néha a Bizottságot is az eszembe juttatja, utóbbi meg jó zajos, kicsit pszichedelikus, és nagyon alternatív rockot játszik.   

 A belépés díjtalan, az adományokat megköszönjük.

 

További ROUND EYE koncertek: augusztus 13. Szeged - Jazz Kocsma. 14. Nagyvárad - Moszkva Kávézó. 15. Kolozsvár - La Tevi. 16. Szekszárd - La Palm Beach. 17. Győr - valahol.

Ingyenes!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek