Budapest 2016. Nov. 04. (19:00)

Roberto Aussel gitárművész (Argentína)


Roberto Aussel  gitárművész (Argentína)
II. Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál (Zeneakadémia - Solti terem)

ROBERTO AUSSEL (Argentína) gitárművész szólóestje

Roberto Aussel Argentínában, Buenos Airesben született, gitározni Jorge Martinez Zaratetól kezdett tanulni hét éves korában. Első koncertjét hat évvel később adta. 1975-ben, két évvel azelőtt, hogy Párizsba költözött volna, első helyezett lett a Francia Rádió Nemzetközi Gitárversenyén, valamint a Porto Alegre (Brazília) és az Alirio Diaz (Caracas, Venezuela) gitárversenyeken.

Több, a kortárs zenével aktívan foglalkozó zeneszerző ajánlotta neki műveit: Marius Constant, Francis Kleynjans, Astor Piazzolla, Francis Schwartz és José Luis Campana. 1981-ben Astor Piazzolla első öt gitárdarabját Roberto Aussel számára írta, amelyeket ő a párizsi UNESCO székházban adott elő először..

Aussel Európa, Dél-Amerika, Japán, Kína és az Egyesült Államok legfontosabb városaiban lépett fel a Francia Rádió Filharmonikus Zenekarával, a l'Orchestre Colonne-nyal a párizsi Salle Pleyelben, a Belga Nemzeti Zenekarral, a BBC Londoni Zenekarával és a Buenos Airesi Szimfonikusokkal. Szólókoncertet adott többek között a londoni Wigmore Hallban, ahova kétszer is meghívták, az amszterdami Concertgebouwban, a Belgrádi Fesztiválon, a Művészeti és Kulturális Központban Hong-Kongban és a tokiói Bunka Kaikan Koncertteremben.

1992 és 2002 között Roberto Aussel minden évben koncertkörútra ment az Egyesült Államokba, ahol koncerteket adott, valamint mesterkurzusokat tartott a Bostoni, a New Englandi, a Peabody-i és a San Franciscoi Konzervatóriumokban. Előadóként többször is meghívást kapott az Amerikai Gitár Alapítvány zenei rendezvényeire, amelynek során olyan nagynevű kamarazenei sorozatokban lépett fel, mint például a San Franciscoi Előadások (kétszer), a New Yorki Frick Gyűjtemény és a Michigani Zenei Társaság Egyeteme.


Roberto Aussel 1994 óta a Cologne-i Konzervatórium professzora.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek