Budapest 2015. Oct. 27. (21:01)

Roger Waters: A FAL


Roger Waters: A FAL

Brit koncert-dokumentumfilm, 135 perc, 2014 Angol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Sean Evans, Roger Waters

Szereplők: David Gilmour, Roger Waters, Nick Mason, Dave Kilminster, Snowy White, G.E. Smith, Jon Carin, Harry Waters, Graham Broad

2015. szeptember 29-én kedden este, a világpremierrel egy időben mutatják be a hazai filmszínházak, köztük az Uránia Nemzeti Filmszínház isRoger Waters A FAL című filmjét, amely több síkon kibontakozva idézi meg a kultikus THE WALL album dallamait.

A filmet – akárcsak az alapjául szolgáló zenét – áthatják Waters emlékei és azokból fakadó háborúellenessége. A 135 perces játékidő gerincét a világ leglátványosabb színpadi produkciói közé sorolt THE WALL Live 2010-2013 világturné kimagasló minőségű, 4K/Dolby Atmos technikával rögzített koncertfelvételei adják, köztük olyan ismert dalokkal, mint az Another Brick in the Wall Part 2, a Comfortably Numb vagy a Run Like Hell.

A film ugyanakkor jóval túlmutat a színpadon: a klasszikus Pink Floyd album magával ragadó koncertélményén túl a múlttal való számvetést ábrázoló road movie is egyben, amely több síkon ábrázolja Waters háborúellenes filozófiáját, a konfliktusok emberi veszteségeire helyezve a hangsúlyt. „Kihagyhatatlan”, „Döbbenetes”, „Elképesztően látványos”- írta a filmről a Rolling Stone és az IndieWire magazin a tavalyi Torontói Nemzetközi Filmfesztivál után, ahol óriási érdeklődés övezte a film ősbemutatóját.

A film ezúttal nem egyszeri előadásként, hanem normál műsorrendi mozifilmként kapott helyet a mozi programjában, a vetítésen a koncertfilmeknél kedvezőbb árú, normál mozijegy megváltásával lehet részt venni. A vetítést október 2-án este megismételjük, és az érdeklődés függvényében később is műsoron tartjuk.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek