Budapest 2015. Aug. 06. (21:00)

Rozsnyói Péter Trió


Rozsnyói Péter Trió

Rozsnyói Péter 2004-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén. 2006-ban és 2007-ben Montreux-ben képviselte hazánkat, 2007-ben Ablakos Lakatos Dezső ösztöndíjat kapott, s ugyanabban az évben Veszprémben Prima-díjat nyert. 2012 óta a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ egyik tanára. Zenei munkássága a jazz mellett Bach műveinek szenvedélyes interpretálására épül. 

„Rozsnyói Péter stílusa azonnal felismerhetõ. Jóformán egyedülálló abból a szempontból, hogy Jacques Loussier-val ellentétben õ nem Bachot jazzesítette, hanem a jazzt ‘bachosította’. És tette ezt jobban, ízlésesebben minden kortársánál, sõt az esetenként hasonló irányban tapogatózott Dave Brubecknél is. Ez roppant logikus építkezést jelent, amit ugyanakkor áthat a jazz spontaneitása és sodrása.” - így jellemezte játékát Pallai Péter. Érzelmes, de sohasem érzelgős zongorázását hasonlítják Lennie Tristanóéhoz, illetve Bill Evans-éhoz, saját szerzeményeire a fülbemászó melodikusság és a kifinomultság jellemző, amely szinte kamarazenei előadásmóddal párosul.

Trióját több mint egy évtizede alakította. Autumn Witch címmel 2010-ben jelent meg első saját szerzeményekből álló CD-je, bőgőn Orbán Györggyel, a doboknál pedig Mohay Andrással. A nagyszerű ütős közelmúltban bekövetkezett tragikus halála óta a zongoristát elsősorban szólóban, illetve különböző formációk tagjaként hallhattuk, az Opusban idén előbb Stéphane Mercier belga szaxofonos oldalán, majd július elején a Winand Update tagjaként; a trió jó ideig alkalmi dobosokkal működött tovább. 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek