Budapest 2016. Jun. 17. (21:00)

Rozsnyói Péter Trió – BMC lemezbemutató koncert


Rozsnyói Péter Trió – BMC lemezbemutató koncert

KÖZREMŰKÖDIK:

 

Rozsnyói Péter - zongora
Orbán György - nagybőgő
Csörsz Zoltán - dob

 

Rozsnyói Péter 2004-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén. 2006-ban és 2007-ben Montreux-ben képviselte hazánkat, 2007-ben Ablakos Lakatos Dezső ösztöndíjat kapott, s ugyanabban az évben Veszprémben Prima-díjat nyert. 2012 óta a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ egyik tanára. Zenei munkássága a jazz mellett Bach műveinek szenvedélyes interpretálására épül. 

 

„Rozsnyói Péter stílusa azonnal felismerhetõ. Jóformán egyedülálló abból a szempontból, hogy Jacques Loussier-val ellentétben õ nem Bachot jazzesítette, hanem a jazzt ‘bachosította. És tette ezt jobban, ízlésesebben minden kortársánál, sõt az esetenként hasonló irányban tapogatózott Dave Brubecknél is. Ez roppant logikus építkezést jelent, amit ugyanakkor áthat a jazz spontaneitása és sodrása.” - így jellemezte játékát Pallai Péter. Érzelmes, de sohasem érzelgős zongorázását hasonlítják Lennie Tristanóéhoz, illetve Bill Evans-éhoz, saját szerzeményeire a fülbemászó melodikusság és a kifinomultság jellemző, amely szinte kamarazenei előadásmóddal párosul.

 

Trióját több mint egy évtizede alakította. Autumn Witch címmel 2010-ben jelent meg első saját szerzeményekből álló CD-je, bőgőn Orbán Györggyel, a doboknál pedig Mohay Andrással. A nagyszerű ütős közelmúltban bekövetkezett tragikus halála óta a zongoristát elsősorban szólóban, illetve különböző formációk tagjaként hallhattuk, az Opusban idén előbb Stéphane Mercier belga szaxofonos oldalán, majd július elején a Winand Update tagjaként; a trió jó ideig alkalmi dobosokkal működött tovább. 

 

„Mohay Andris óta most először működik nagyon a trió” - nyilatkozta Rozsnyói Péter az Opusban bemutatkozó új felállás kapcsán. Orbán György bőgős mellé a Svédországban élő, a Flower Kings neves progresszív rock együttes egykori dobosaként feltűnt, jelenleg a Jan Lundgren Trióval és saját svéd triójával játszó Csörsz Zoltán társult. Tavaly auguusztusi Opus-beli koncertjüket megelőzően rögzítették lemezüket a BMc stúdiójában, mely Pain of an Angel címmel ez év elején jelent meg a BMC Records gondozásában.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. Tel: (+36 1) 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek