Budapest 2015. Dec. 28. (20:00)

Sena Dagadu, Góbé


Sena Dagadu, Góbé

Soul, r'n'b, pop, folk vagy world music. Mindegy, ma mindenki táncolni fog!

Sena Dagadu - Közel tíz év különböző zenei világokban szerzett tapasztalattal a háta mögött jelentkezik új szólóalbummal Sena Dagadu, akit itthon elsősorban az Irie Maffia frontembereként ismer a közönség. Az elsőnél érettebb és színesebb Lots Of Trees album dalait tavasszal már koncerteken is hallhatjátok.

A zenerajongók körében az elmúlt években Sena megkerülhetetlen rangot vívott ki magának a magyar színpadokon az ország legjobb koncertzenekarai között számon tartott electro-hip-hop-rock-dancehall formáció, az Irie Maffia énekeseként. Második szólóalbuma, melyen az énekesnő dalszerzőként is bemutatkozik, azoknak is tartogat azonban meglepetéseket, akik a zenekar által képviselt lendületes stadionhangzás mellett a bensőségesebb, soul vagy r'n'b hatású popzene iránt is nyitottak.

A zenekar harsonásaként és producereként is dolgozó ELO zenei rendezése mellett felvett albumon olyan közreműködőket hallunk, mint a Nigériából a világ zenei színpadaira eljutott Nneka (Grit My Teeth) és a ghánai popzene különc, progresszív kultuszfiguráiként is ismert FOKN Bois tagjai. M3NSA és Wanlow The Kubolor itt most nem duóban álltak a mikrofon elé, hanem egy-egy duettet énekelnek Senával (Extra Large és Pass It On). Az élő hangszerekre és kortárs elektronikára egyaránt építő zenei alapok előállításában nemcsak a hazai vendégművészek működtek közre, de két számot (Every Blessed Thing, Morning Light) DJ Vadimmal (Ninja Tune, BBE) vett fel az énekesnő, amelyek mindkét zenész egy eddig ismeretlenebb arcát mutatják meg.


Góbé - A zenekar tagjai az erdélyi zenei tradíciót, a vajdasági hagyományokat, a komolyzenei hatásokat, illetve a jazz és a rock inspirációit tették a közösbe.

Zenéjük a Kárpát-medencei népzenei hagyományból indul és ezt szabadon variálják, lazán kapcsolják a jazz, a blues, a country és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználva a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában.

Az "alter-folk fazonok", ahogy a közönségük nevezi őket, egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és immár a legjobb nyári fesztiválokon is. Koncertjeiken olyan ismert hazai zenészekkel muzsikáltak már együtt, mint Porteleki László, Csík János vagy Ferenczi György.

Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan.

Második, "Ez van!" című lemezük 2015 márciusában jelent meg.

"Legszívesebben ilyen zenét hallgattunk volna. Mivel nem találtunk ilyet, ezért megcsináltuk mi." - Kiss B. Ádám

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek