Budapest 2015. Dec. 27. (20:00)

Sexepil


Sexepil

A Sexepil a 2000-es évek néhány hazai fellépését leszámítva egészen a tavalyi év végéig csendben dolgozott, és hat év munka után, egy kissé átalakított felállásban, megújult koncepcióval tért vissza a reflektorfénybe.

A Sexepil magyar nyelven kezdte, így vált kultikussá, de nemzetközileg is sikeres korszaka 1990-ben indult, amikor a holland Mick Ness állt mikrofon elé, és angol szövegre, énekre váltottak.

Öt év alatt három ütős lemezt írtak, a Love Jealousy Hate (1991), az Against Nature (1993) és a Sugar for the Soul (1995) a modern rock jegyében készült, a punk és a new wave örökségét a grunge és az elektronika elemeivel erősítette. A Sexepil ráérzett a korszellemre, nemzetközi sikereket ért el. Színpadra lépett a Björköt útjára indító Sugarcubes-zal és az MTV-n agyonjátszott Faith No More-ral is – nem meglepő, hogy a zenetévé az ő klipjeiket (Eroding Europe, Jerusalem) is rendszeresen pörgette. Később (Magyarországról elsőként) olyan helyeken játszhattak, mint a texasi South by Southwest fesztivál vagy a legendás New York-i CBGB. Aztán egy pillanat alatt eltűntek a szemek elől…

A frontemberi posztot jelenleg a zenekar dobosa, Vangel Tibor látja el, énekstílusa nemcsak a Your Scream is Music, hanem a koncertek hangulatát is új dimenziókba repíti. A klasszikus epil-sound egyszer a Tool, máskor a QOTSA vagy a Nine Inch Nails zakatolását idézi, de ezzel együtt néha pofátlanul simán vált fütyülhető poprockba. És tessék: a Sexepil újra ott van a műfaj legnagyobbjai közt.
 
Sexepil: Deák Endre - gitár, Kocsis Tamás - gitár, László Viktor - basszusgitár, Vangel Tibor - dob, ének, gitár, basszusgitár, programozás. A koncerteken közreműködik Golovics Ferenc (Kollaps, Chalaban, M.É.Z.) vendégdobos, valamint Szalai Anesz, a hazai kísérleti elektronikát újrahuzalozó ANEZ énekesnője.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek