Budapest 2014. Jun. 27. (20:00)

STEVEN SEGAL BLUES BAND


STEVEN SEGAL BLUES BAND

Steven Seagal Budapestre hozza a bluest!
A színészlegenda és a Modern Art Orchestra a Budapest Kongresszusi Központ színpadán!

A leginkább színészként ismert Steven Seagalról sokan tudják, hogy buddhista, közeli barátja a Dalai Lámának és Vladimir Putyinnak, jeleskedik a keleti harcművészetekben, valamint a fegyvert is jól forgatja Jefferson Parish sheriff-hivatalában, de most arról is meggyőződhetünk június 27-én a Budapest Kongresszusi Központban, hogy nagyon jó zenész is.

Steven Seagal blues zenekarával koncertezik a Hollywood Music Festival keretében a Budapest Kongresszusi Központban, de előtte a Modern Art Orchestra minden bizonnyal már alaposan felforrósítja majd a hangulatot. Bár Seagalt olyan filmek főszereplői között láthattuk, mint többek között a Nico, a Törvényre törve, a Lángoló jég, a Száguldó erőd, a Tűz a mélyben, A hazafi, A Professzor, a Könyörtelen csapás vagy a Machete, valójában előbb kedzett el zenélni, mint színészkedni. Tizenkét évesen kapa meg az első gitárját, és onnantól kezdve semmi mást nem játszott rajta, mint blues zenét. Azóta együtt zenélt a legnagyobb blues-legendákkal: BB Kinggel, Bo Diddley-vel, John Lee Hookerrel és a legnagyobb példaképével, Clarence “Gatemouth” Brownnal, aki a Katrina hurrikán áldozata lett. B.B. King soha nem múlasztotta el megemlíteni, milyen nagyszerű gitárosnak tartja őt. Seagal mindig is fontosnak tartotta, hogy a blues történetét és szellemét életben tartsa, ezért a világ egyik legautentikusabb blues gitárgyűjteménye is az ő nevéhez fűződik.

A színész végül édesanyja bíztatására adta ki első albumát Songs from the Crystal Cave címmel, amely a legsikeresebb lemezek között volt Európában. A blues mellett a pop, a jazz és a reggae keveredik a korongon, és Stevie Wonder harmonikaszólóját is hallhatjuk rajta. 2007-es albumán látszik, hogy hű marad a letisztult blues gyökereihez. A Mojo Priest című albumának dalai jól tükrözik milyen zenei hatások érték Seagalt, aki a történetmesélést a lehető legügyesebben valósítja meg dalain keresztül. A kritikák szerint ez az egyik legjobb valaha megjelent blues album, amelyen nemcsak a színész finom gitárjátéka, de olyan blueslegendák “esszenciája” is egyesül, mint Muddy Waters, BB King, Bo Diddley, Robert Lockwood Jr, Ko Ko Taylor, James Cotton, Willie “Pine Top” Perkins és Hubert Sumlin.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek