Budapest 2014. Apr. 27. (20:00)

Sunday Rock @ RoadkillSoda (RO)


Sunday Rock @ RoadkillSoda (RO)

Egy kicsit visszaköszönt a ’70-es évek amerikai hangulata: poros Dodge, rongyos póló, tetoválás, szakáll, pia, meztelen csajok, rock, füstös stoner ízzel. Nagyváradi fellépése után Budapestet veszi célba a karrierjét gyors léptékben építő RoadkillSoda (RO). A stoner, sludge, pszichedélia és rock’n’roll fúzióját képviselő bukaresti formáció a vasárnap esti csendet készül megtörni, megtelítve az újbudai klubot a hazánkban is népszerű, nyugatról eredő zenei irányzat hangulatával. Az esti programhoz két hazai banda csatlakozott, méghozzá a stílusát a kelet-európai reménytelenség, a nyugat-európai elegancia és az észak-amerikai álmacsós keménykedés keverékeként leíró, két országos tehetségkutatóról győztesen kikerült Alone In The Moon. Valamint a korábban Suburban Neon néven aktív zenekar 2013 nyarán újragondolt kiadása, emlékezetben ragadó szövegvilággal, füleknek kedvező muzsikával. Az evolúció elméletét kidolgozó angol természettudós (vagy épp Ausztrália Északi területének fővárosa) után elnevezve: Darwin.

 Április 27. (vasárnap) – Sunday Rock

Fellépők: Alone In The Moon, Darwin, RoadkillSoda (RO)

Belépő: 990Ft

Kezdés: 20.00

https://www.facebook.com/events/617143078365961/

https://www.facebook.com/RoadKillSoda

http://roadkillsoda.bandcamp.com/

 

Alone In The Moon

Az Alone in the Moon hosszas középiskolás zenei előjáték után 2008-ban állt össze kereskedelmi szempontok alapján is értelmezhető zenekarrá. A korai évek nevetségesen őszinte amatőr korszaka ugyanakkor kreatív értelemben sikeresnek mondható, ugyanis jelenleg két teljes lemeznyi - hiszünk a lemezformátumban - dalunk gyűlt össze, emellett pedig legalább ugyanennyi „B-oldalas” nóta is. 2009-ben és 2010-ben is megnyertek egy-egy országos szintű keményzenei tehetségkutatót (2010-ben a Pécsi Rockmaraton Fesztivál keretein belül tartott Local Heroes-t), illetőleg két demófelvétel után 2011-ben készítették el ZEITGEIST POP című EP-t, ami a zenekar első hivatalos anyagának számít. Zeneileg elég könnyen bekategorizálható: a stílusuk szimpla rockmetal, szándékaik szerint a kelet-európai reménytelenség, a nyugat-európai elegancia és az észak-amerikai álmacsós keménykedés keveréke.

https://www.facebook.com/aitmband

 

Darwin

A Darwin fülbarát, groove-os, alteres dalait, nem hétköznapi szövegeit nehéz kiverni a fejből. A korábban "Suburban Neon" néven ismert zenekar 2013 nyarán alakult át a jelenlegi formációvá, új dalaik mellett a 2011-es "Taxi co." albumuk több számát újragondolva, magyarul szólaltatják meg.

Ének: Lőcsei Bence (korábban Poison of Marvel, EXE), gitár: Csaba Tamás (Kingston Cruisers), basszusgitár: Fehér Zoli "Szegecs" (Pozitív, The Walrus), billenytűk: Vízvárdi András, dobok: Vasicza Bence.

https://www.facebook.com/darwinzenekar

https://soundcloud.com/darwinzenekar

 

RoadkillSoda (RO)

A zenekar mintha csak a ’70-es évek Amerikájának világát tükrözné: sólyom, poros Dodge, rongyos póló, tetoválás, szakáll, pia, meztelen csajok, jó hangulat. A történet 2010 telén vette kezdetét, egy hideg, füstös szoba félhomályában jammelt             Mihnea (gitár) és Para (dob), a zenétől remegtek a falak. Stoner, sludge, pszichedelikus és rock’n’roll hatások fúziójaként valósult meg a friss, intenzív és rendhagyó project, mely a RoadkillSoda nevet kapta. Bár saját meg határozásuk alapján stílusuk stoner rock/metal, de ennél valamivel többet rejt: megbújnak benne a kilencvenes évekből ismerős, dallamosabb southern rock, hard rock vagy épp a sötétebb, gótikus rock elemei is. Egy jó adag stoner iszap, hallucinogén anyag és rock'n'roll hangzás fúziónál RoadKillSoda zenéjében, ami nem is csoda, hisz kedvenceik: Karma To Burn, Red Fang, Black Tusk, Triggerfinger, Elder, Kylessa, Baroness, Black Sabbath, nyomai fedezhetőek fel ritmusaikban. Az énekes, Sebi hangjában van valami metamorfózis, amivel igazi légkört és ízt ad a daloknak. A basszus, piszkos és húzós, gitár szaggatott, a dob precíz. Amilyen spontán alakult a banda, úgy született meg A Fucked Up Trip Gone Bad címet viselő bemutatkozó anyaguk is, mely alapvetően próbatermi felvételeket tartalmazott. Majd kevesebb, mint egy év alatt készült el első nagylemezük: délibábokból és oázisból az égő napra és a végtelen sivatagba tévedve szól az Oven Sun címet kapott korong, mely megtestesít mindent, amit zenéjükkel szerettek volna! Egy vidám happy-enddel záródó történet ez, és mint egy tv sorozatnál, várod a folytatást! (leírás részben a stoneriseportal.blogspot.hu és a stoner.blog.hu jellemzése alapján)

video:

Ties That Bind: https://www.youtube.com/watch?v=s_kU4tR5_-4

The Blame Is Mine: https://www.youtube.com/watch?v=E3Js0e7qAPQ&app=desktop

Can’t Take Control: https://www.youtube.com/watch?v=vMxUGYUEcdY

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek