Budapest 2017. Sep. 29. (19:30)

Szelevényi-Porteleki Duó/Leimgruber-Demierre-Phillips Trió/JazzaJ Open S


Szelevényi-Porteleki Duó/Leimgruber-Demierre-Phillips Trió/JazzaJ Open S

Szelevényi – Porteleki Duó

Szelevényi Ákos – tenor szaxofon, fémklarinét, zither, ütőhangszerek 
Porteleki Áron – dob, ütőhangszerek, brácsa, tárgyak

A két muzsikus 2015. december végén találkozott először. Ez fontos dátummá vált, a koncert felvételéből lemez is készül. A széles hangszerparkot használó, nagy íveket bejáró duó, azóta hosszabb zenei utazásba kezdett. Sodró erejű koncertjeik legfontosabb eleme valamiféle megkerülhetetlen jelenlét, valamint a rögtönzés azon kreatív ereje, amely képes összekapcsolni minket rég elfeledett gyermeki énünkkel.


LDP Trió

Urs Leimgruber (CH) – tenor és szoprán szaxofon
Jacques Demierre (CH) – zongora
Barre Phillips (F/USA) – nagybőgő

A több mint 15 éve működő trió az európai jazz talán leginkább invenciózus formációja. Urs Leimgruber és Jacques Demierre tavaly már megfordult a MU Színházban. Most a szabad improvizációs zene egyik legnagyobb klasszikusa, a 82 éves (!) legenda, Barre Phillips érkezik velük, hogy egy különleges trió koncert után másnap zenészeknek és táncosoknak szóló exkluzív workshopot is tartson, a fesztivál zárónapján pedig két kiváló magyar muzsikussal, ifjabb Kurtág Györggyel és Gőz Lászlóval lépjen színpadra.
Fantasztikusan gazdag dinamikák, a zenei hang létrehozásának fizikai aktivitása áll a trió muzsikájának középpontjában. Egészen egyedi kaland ez az elmosott határok, zajok, zörejek, harmóniák birodalmában.

JazzaJ Open Stage

A budapesti szabad improvizációs szcéna az elmúlt években annyira felpezsdült, hogy még rétegzene volta ellenére is nehéz követni az új formációk alakulását. A színtér egyik meghatározó szervezőcsapata, a JazzaJ második alkalommal hirdet “nyitott színpadot”, mely izgalmas találkozási lehetőség előadóknak és nézőknek egyaránt. A 10 perces blokkok új produkciókat és zenei kísérleteket hoznak reflektorfénybe.

Az előadók erre a címre jelentkezhetnek: jazzzzzzzaj@gmail.com 

A JazzaJ egy 2011-ben indult nyitott-zenei klub, mely a magyar improvizatív zenei szcénát fogja össze. Célja összekötni és közös platformon bemutatni a free jazz, zaj-, kísérletező folk- és komolyzenészeket, akik sokszor egymástól elszigetelve alkotnak. A JazzaJ nem stílus szerint válogat, hanem attitűd, gondolkodásmód alapján. A "jazz" a zabolátlan, kreatív életerő, ami folyton megújítja saját formáját, míg a "zaj" a legkülönfélébb hangok iránti nyitottságot jelzi. A közönség: alkotótárs. Hisszük, hogy figyelem és szabadság kreatív viszonyát megértve és átélve egyre több emberhez jut el ez a zene, mely a legőszintébb művészi kommunikációra ad lehetőséget - itt és most.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek