Budapest 2016. Oct. 31. (19:00)

Szemere Zita és a Budapest Saxophon Quartet


Szemere Zita és a Budapest Saxophon Quartet

Műsor:

A.Vivaldi: La Tempesta di Mare     

J.S.Bach: Johannes Passion - Zerfliese mein Herze        

Handel: The Messiah - Rejoice greatly    

A.Vivaldi: Concerto for Piccolo

G.Donizetti: Linada di'Chiaomunx  - Linda áriája

 

J.S.Bach: Concert in a-minor

W.A.Mozart: Szöktetés a szerájból - Blonde áriája

Mozart: Divertimento in F-major KV.138  

G. Puccini: Gianni Schucci - Lauretta áriája

Verdi: Rigoletto - Gilda áriája

Rossini: Per quattro!  

Gounod: Romeo and Juliet

 

Szemere Zita

Az Operaház nagyszerű, fiatal magyar szoprán énekesnője számos sikert tudhat maga mögött a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia elvégzése óta. Szemere Zita emlékezetes színházi alakítását valamint gyönyörű, egyéni és hajlékony hangját a kritikusok már most kiemelik. A fiatal énekesnő 2011-ben a Nemzeközi Simándy József Énekverseny győztese lett, amelyet követően Gilda szerepében debütált a Szegedi Nemzeti Színházban Verdi: Rigoletto című operájában. A siker tovább folytatódott: a Magyar Állami Operaház felkérésére W.A.Mozart: Varázsfuvolájának Pamina szerepében mutatkozott be a közönség előtt. 2013-ban Szegeden elnyerte a “ Legjobb Operaénekes” díjat, valamint 2014-ben az Operaház kitüntette az “Évad legjobb fiatal pályakezdője” díjjal. Számos hazai és külföldi fesztivál vendégszereplője, 2016-ban pedig Placido Domingo-val lépett fel a Magyar Állami Operaház színpadján.

 

Budapest Saxophon Quartet

Saxophone Quartet megalalulása óta 1500 koncertet adott a világ több, mint 25 országában, játszottak többek között Amerikában, Kanadában, Japánban, Dél-Koreában, Mauriciuszon, Qatarban, Izraelben, Oroszországban és több európai országban. Eddig 11 lemezük jelent meg, ezek közül 3 barokk lemez került kiadásra kitűnő énekesek közreműködésével. Hangversenyeiken és lemezeiken előnyben részesítik a barokk zeneműveket, kihasználva a szaxofonkvartett orgonaszerű hangását, mellyel egészen különleges hangzásvilágot hoznak létre. 2009-ben "Artisjus" díjjal tüntették ki őket a kortárs zene magas szintű interpretálásáért. A BSQ koncertjein szívesen látja különböző hangszerek szólistáit, gyakran dolgozik együtt szimfonikus zenekarokkal, valamint fúvós együttesekkel.

A Párizsi Akadémián végzett együttes tagjai: Szepesi Bence, Puskás Levente, Tószegi Bernát és Horváth Marcell.

A koncert vendégművésze: Kanyó Dávid, fuvolaművész.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek