Debrecen 2014. Dec. 13. (19:00)

Szentpéteri Csilla és Vásáry André / Adventi jótékonysági koncert


Szentpéteri Csilla és Vásáry André / Adventi jótékonysági koncert

Adventi jótékonysági koncert az Árpád téri templom felújítási alapja javára, a Szentpéteri Csilla Band közreműködésével.

SZENTPÉTERI CSILLA zongoraművész-zeneszerző

Pályáját számos külföldi ösztöndíj, kitűnő iskolák és professzorok fémjelzik. Bejárta a világot, majd komolyzenei sikerei után 2000-ben új stílust teremtett Magyarországon. Nevéhez fűződik a “Crossover” (zenei stílusok kereszteződése) műfaj magyarországi meghonosítása. 2004-ben zenekart alapított, azóta több formációjával közel 70 koncertet ad Magyarországon, 10- 15 koncertet külföldön.

Két évvel ezelőtt, nagyszabású bécsi koncertje után az osztrák sajtó megajándékozta őt a „Crossover Királynője” címmel.

2000 óta alakítja saját, mással össze nem téveszthető egyedi zenei birodalmát, építi "Zongorabolygóját". Komolyzenei átiratait maga készíti, s 2003 óta saját szerzeményeivel kivívta a zeneszerző címet.

Legendás koncertjein népszerűsíti a klasszikus zenét, valamint megmutatja kreatív átiratain keresztül, kitűnő zenésztársai közreműködésével, hogy ha a rég elhunyt zeneszerzők ma élnének, vajon milyen stílusban komponálnák műveiket. Fontos számára a régi értékek közvetítése, ugyanakkor a XXI. Század technikai vívmányain, hangszerein keresztül bemutatja, hogy nem a műfaj a fontos, hanem a minőség, a hangszer és a zene szeretete.

2012-ben az osztrák sajtó neki adományozta a “Crossover Királynője” címet, látványos, monumentális bécsi koncertje után.

2014. június 7-én a Budapest Kongresszusi Központban megrendezett “100% ZENE” című nagyszabású koncertjét az MTVA rögzítette, október 25-én kerül adásba.

Vásáry André

Vásáry André hazánk egyetlen férfi szoprán énekese, aki világviszonylatban is különleges zenei értéket képvisel, egyedülálló utat járt be a hazai kulturális életben, a komolyzenében és a könnyedebb crossover műfajban egyaránt. André minden kiadott CD-felvételét óriási érdeklődéssel fogadta a közönség, így mára már három arany és egy platina lemezt tudhat magáénak a különleges tehetségű énekművész, akit a legrangosabb hazai zenei elismerésre, a Fonogram Magyar Zenei Díjra is jelöltek.

2009-ben döntősként végzett a Csillag Születik című tehetségkutató műsorban, ezzel a közönség széles rétege ismerte meg különleges tehetségét. A könnyedebb műfajban a crossover területén vívta ki népszerűségét. Rendszeres meghívott vendége és előadóművésze számos népszerű TV show-nak és exkluzív rendezvénynek. Cikkek, interjúk gyakori szereplője az online és nyomtatott sajtóban egyaránt.

Emlékezetes fellépései voltak az ország legnagyobb koncerttermeiben, fesztiváljain mint pl. a Művészetek Palotájában, a Budapesti Kongresszusi Központban, a Magyar Állami Operaházban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, vagy a Magyar Dal Napján.

Olyan zenekarokkal és karmesterekkel léphetett eddig színpadra, mint a Debreceni Filharmonikusok, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Savaria Szimfonikusok, a Magyar Virtuózok, Medveczky Ádám, Hollerung Gábor, Silló István, Szenthelyi Miklós vagy Vásáry Tamás.

A templomi koncertek kedvelői az ország számos templomában, köztük a budapesti Szent István Bazilikában, az Esztergomi Bazilikában, vagy a Mátyás-templomban is gyönyörködhettek már az általa nyújtott, nem mindennapi zenei élményben.

Koncertjei mellet szerepelt a Pesti Színházban és három évadott játszott a Nemzeti Színházban.

A társadalmi szerepvállalást élete fontos részének tartja, rendszeresen lép fel főleg gyerekek, illetve környezeti katasztrófák károsultjainak javára rendezett jótékonysági koncerteken, mint pl. a szombathelyi Sztárkarácsony a vörös iszap károsultak javára, a debreceni Hospice Ház rendezvény, a Magyar Televízió Aranyág című műsora, a Pető Intézet illetve a K&H Bank Gyógyvarázs rendezvénye, a Zen-Aid koncert Japán megsegítésére, a Fehér Bot Alapítvány jótékonysági koncertje.

Az Európai Önkéntesség Éve keretében tartja Rendhagyó Énekóráit középiskolás diákok számára, pályája fontosabb állomásainak bemutatásával azt az üzenetet közvetítve a fiatalok felé, hogy tartsanak ki elhatározásaik, céljaik mellett, ne adják fel az álmaikat, a zene pedig legyen életük része.

A hazai sikerek mellett már külföldön is felfigyeltek tehetségére, döntős helyezést ért el a Római Nemzetközi Énekversenyen, meghallgatta őt Ricardo Muti, valamint felkérték énekelni a bécsi Staatsoperbe. Szerepelt Bécsben, Párizsban, Németország több városában, a Felvidéken, és Erdélyben. 2012 decemberében önálló koncertet adott a Kolozsvári Magyar Operában. Tavaly év végén pedig Franciaországban és az USA-ban turnézott.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek