Budapest 2015. Apr. 18. (19:30)

SZÖRÉNYI 70


SZÖRÉNYI 70

Szörényi70

2015. április 18-án kerül megrendezésre a Zeneakadémián a Szörényi Levente 70 születésnapi ünnepi koncert.

Az Illés együttes frontembere, rengeteg sláger, számos rockopera (köztük az István, a király) szerzője hetvenéves. A műveivel a klasszikus és a könnyűzenét elválasztó határvonalat rendre átlépő alkotót ünneplő koncertnek a Zeneakadémia ad helyet. A hangverseny műsorán két klasszikus apparátust alkalmazó 2003-as darabját hallhatjuk: a Jankovics Marcell által készített animációs filmhez írott zenéből készült zenekari szvitet, valamint a Wass Albert szövegére komponált Elég volt, című kóruskantátát. A koncert első felében pedig egy ifjú zeneszerző, az Illés-rajongó Gyöngyösi Levente IV. szimfóniája lesz hallható. Az Erkel-, Bartók-Pásztory- és Artisjus-díjas Gyöngyösi nemzedékének egyik legkiemelkedőbb zeneszerzője, Gólyakalifa című operáját 2005-ben mutatta be a Magyar Állami Operaház, III. szimfóniáját 2012-ben a Budapesti Fesztiválzenekar felkérésére írta, Sinfonia concertante című ütőhangszeres versenyművét pedig 2013-ban mutatta be az Amadinda ütőegyüttes.

 

A műsoron:

Gyöngyösi Levente:IV. szimfónia (Illés szekerén)

Szörényi Levente:Csodaszarvas - szvit
Szörényi Levente:Elég volt - kóruskantáta

Közreműködik:

MR Énekkar (karigazgató: Pad Zoltán)
MR Szimfonikusok
Vezényel: Kesselyák Gergely


 


 


 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek