Balatonföldvár 2015. Aug. 01. (20:30)

Születésnapi Gálaest a Budapest Bárral


Születésnapi Gálaest a Budapest Bárral

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. A Farkas Róbert által vezetett együttes megalakulása óta többgenerációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket újraélesztettek, és közismert számokat új köntösbe öltöztettek. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. A Budapest Bár: eredeti, érdekes, elegáns, feszes és nagyvonalúan előkelő. Egyszerre burleszk-szerű és abszurd, elképesztően pimasz, közben laza és könnyed, mint egy mulatói este a múlt század hajnalának békeéveiben. Sztepp, rumba, swing és őrületes improvizációk adják meg az alaphangot, a dalok pedig Stux úrról, a vonzó, őszes halántékról, a Horváth-kertről, a Niagaráról, a csapodár Józsefről, illatos májusokról és persze számtalan beteljesült és plátói szerelemről szólnak.

A játékos jókedv elfed és elfelejtet minden bánatot és bosszúságot! Garantáltan a legolcsóbb wellness program minden generáció számára, a lemez pedig mellékhatások nélküli, dobozba zárt antidepresszáns.

2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. A régmúlt és a közelmúlt elegyét lehet majd ezeken a koncertjeiken is hallani – kitűnő színvonalon, merészen és energikusan.

Alkotók:

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora) és Farkas Richárd (bőgő).

Ének: Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár – Klemencz László, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián.

Rendező: Pál Kálmán, Jelmez: Borsa Kata, Díszlet és segítő személyzet: Karzat Színház

Fény: Kovács Áron, Video: Kiégő Izzók Hangosítás: Bana Róbert

Producer: Gáncs Andrea

Ezt írták róluk:

„...két éve a Budapest Bár üdítő kezdeményzés volt, ma azonban mérce a minőségre.... Olyan rövid az a két órácska, melyet Budapest legjobb bárjában tölthetünk, hogy arra az otthonra megvett dupla CD sem biztos, hogy elegendő gyógyír – de mégis, az egyetlen.“ (Metropol)

 „Egy-egy ilyen koncert után annyira feltöltődök dallamokkal, hangokkal, hogy azok órákon, napokon keresztül bugyognak fel belőlem (utcán, vonaton, zuhany alatt, bárhol, váratlanul): lehet, hogy nem csak a muzsikusnak van dalból a lelke? :)“ (Budapest Bár vendégkönyv)

„..amikor a Lovasi narancssárga selyemben énekli kétségbeesetten, hogy széttépik a nők, vagy Juci, aki alapból azért mégis rockzenész, csíkosban sikkangat, vagy Kiss Tibi lövöldözik, az azért is nagyon vicces, mert a saját megszokott színpadi szerepeikkel is feleselnek.“ (egy neve elhallgatását kérő színházi kritikus)

Az együttes története 2007-ben kezdődött. Zenészek és énekesek laza szövetségének indult - mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát. A Budapest Bár zenekart eredetileg Farkas Róbert (hegedű, gitár) alapította azzal a szándékkal, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyománynak. Robi a Zeneakadémián ismerkedett meg zenésztársaival: Farkas Mihállyal (cimbalom) és Ökrös Károllyal (harmonika, zongora). A zenekarhoz csatlakozott negyedik tagként Misi öccse, Farkas Richárd is (bőgő). Az alapzenekar összeállt, már csak valami különleges, mai hangzás hiányzott belőle. Így született meg az ötlet, hogy meghívjanak néhány kiváló magyar pop és rock énekest, napjaink zenéjének meghatározó személyiségeit. Régi filmslágereket, kuplékat és táncdalokat dolgoztak fel, mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében. A magyar és cigány művészek együttműködésén alapuló produkció merész ötlete bevált: a Budapest Bár teltházakat vonzott a MÜPA Hangversenytermében, a Katona József Színházban, az A38 Hajón, Debrecenben és a Trafóban, s a nyári fesztiválok egyik keresett programja lett. Minőségi, különleges, szórakoztató muzsikája mindenkihez szól, aki szereti a jó zenét.

A Budapest Bár alapítóját, Farkas Róbertet a Besh o dromból, a Romano Dromból és a Kistehén tánczenekarból ismerheti a nagyközönség. Robi a 100 Tagú Cigányzenekar prímásaként kezdte pályafutását, de számos műfajban otthonosan mozog. Hegedű tanszakon végzett a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében Dénes László tanítványaként. Édesapja a 100 Tagú Cigányzenekar elismert muzsikusa volt. Robi 5 éves volt, amikor először került a kezébe hegedű. 7 évesen kezdett el zeneiskolában hegedülni, később zongorázni és harmonikázni is tanult. 14 éves volt, amikor először lépett fel a 100 Tagú Cigányzenekarral. Bejárta az egész világot, az idei év első felét például Brazíliában töltötte, ahol fiatalokat tanított hegedűt és zongorát, és közben gitározni tanult.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek