Budapest 2015. Mar. 18. (19:30)

Takács Nagy Gábor és a Manchester Camerata


Takács Nagy Gábor és a Manchester Camerata
Mozart:
F-dúr divertimento (K.138)
Haydn:
C-dúr gordonkaverseny (vonószenekari változat)
szünet
Elgar:
Sospiri, op. 70
Csajkovszkij:
Vonósszerenád, op. 48
 
Vigh Andrea (hárfa); Várdai István (cselló)Manchester CamerataMűvészeti vezető és vezényel: Takács-Nagy Gábor

A Takács-Nagy Gábor művészeti vezetésével a világ élvonalába került, 1972-ben alapított Manchester Camerata alighanem a klasszikus zene jövőjébe vezetőt utat mutatja a világnak. Esetükben a legmagasabb előadói színvonal társul a társművészetek, a populáris és népi irányzatok, illetve a jazz iránti maximális nyitottsággal, intenzív pedagógiai programokat tartanak és rendszeresen járnak öregek otthonába, kórházakba, eközben pedig egyre népszerűbbek és lemezeik is szép számmal fogynak. Első budapesti hangversenyükön két népszerű klasszikus zenekari kompozíció (Mozart ifjúkori A-dúr szimfóniája és Csajkovszkij megunhatatlan Vonósszerenádja) mellett egy-egy versenyművet hallhatunk. Edward Elgar egytételes, 1914-ben komponált, hárfára és zenekarra írott Sospiri, vagyis „Sóhaj” című darabja a háború előtti idilli békevilágot fogalmazza zenévé, szólistaként a Zeneakadémia rektora, Vigh Andrea társul az együtteshez. A csellóirodalom egyik legnépszerűbb művét, Haydn C-dúr csellóversenyét pedig az a Várdai István fogja játszani, aki 2014-ben megnyerte a legrangosabb megmérettetések között számon tartott müncheni ARD-versenyt (miután 2008-ban a Genfi Nemzetközi Versenyen is diadalmaskodott).

 

Rendező:Zeneakadémia Koncertközpont

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek