Budapest 2014. Aug. 23. (21:00)

Take The MOL Train: Antonia Vai (S)


Take The MOL Train: Antonia Vai (S)

Antonia Vai - ének 
Győry Attila - gitár 
Adam Zdosek - basszusgitár 
Adam Gilinger - ütőhangszerek 
Vendégek: 
Muhari Krisztián - trombita, Koltay Kurszán - zongora 

''Leonard Cohen és Nina Simone zenei unokája huszonöt éves svéd lány, aki újabban Budapesten él és üdítően különbözik a hideg skandináv popzenei paradigmától: amit csinál, az minden elektronikát nélkülöző, meleg, akusztikus soul- és folkelemekkel dolgozó singer-songwriter-pop.'' (Pesti Est)

''Pazar történetmesélés, spirituális sztriptíz, kirobbanó energia. Metsző ritmusok és meglepő melódiák kötődése. Ezt hallanod kell!'' (Nordische Musik)

Antonia Vai magyar származású, Svédországban felnőtt, de egy ideje Budapesten élő énekes/dalszerző.
A svéd zenei életbe a stockholmi klubszínpadokon tört be és szerzett magának egyre növekvő közönséget, majd 2013-ban Antonia és zenészei kísérletképpen Budapestre költöztek. Magyarországon rövid idő alatt nagy sikereket értek el, számtalan klubban és fesztiválon felléptek: akusztikus zenekarával, az Antonia Vai Banddel meghívást kaptak a 2013-as VOLT Fesztiválra, előzenekarként közreműködtek a Quimby őszi országos turnéján, legutóbb pedig az A38-on játszottak. 
Előadásában Antonia a hazánkban jelenleg meglehetősen ritkán hallható klasszikus soul műfajt keveri a jazz és a folk elemeivel. Javarészt angol nyelvű dalaival - melyek mindegyike egy-egy szenvedélyes, kiszámíthatatlan történet - saját fantáziavilágot teremt, és a legszebb dalszerző-előadói hagyományokat követi.
A 'bohém souldívának' is titulált énekesnő alapvetően akusztikus, gazdagon ritmizált, költői darabjai gyönyörűen egyensúlyoznak a melankólia és a dinamizmus határán. 
Az Opus-beli jazzes hangulatot erősítendő az est vendége két vérbeli jazzmuzsikus, a zongorista Koltay Kurszán és a trombitás Muhari Krisztián. 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek