Budapest 2015. Apr. 15. (18:00)

Tavaszi Irodalmi Gála a Vigadóban


Tavaszi Irodalmi Gála a Vigadóban
Irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók, versszínpadi előadás szerepel a gála műsorán a legnevesebb kortárs magyar írók, költők közreműködésében.
 
Versszínpadi előadás, énekelt versek, irodalmi beszélgetések, könyvbemutatók a legnevesebb kortárs magyar írók, költők, Albert Gábor, az MMA rendes tagja, Ágh István, az MMA rendes tagja, Ferenczes István, az MMA rendes tagja, Kányádi Sándor MMA rendes tagja, Kiss Anna, az MMA rendes tagja, Kiss Benedek, az MMA rendes tagja, Lászlóffy Csaba, az MMA rendes tagja, Oláh János, az MMA rendes tagja, Temesi Ferenc, az MMA rendes tagja és Tóth Erzsébet, az MMA rendes tagja műveiből. Közreműködik Újhelyi Kinga és Rátóti Zoltán színművész, az MMA rendes tagja. Énekelt versek Ferenczi György és a Rackajam Együttes, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Újhelyi Kinga és Lukács Miklós előadásában.
  
„A Rackajam Együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi, Gérecz Attila, Kiss Anna, Ágh István, Oláh János és mások verseivel, illetve Hendrix zenéjével.” (Ferenczi György)
 
Szervező: Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek