Budapest 2016. May. 20. (20:00)

The Joystix & Babel, A38 Tetőterasz


The Joystix & Babel, A38 Tetőterasz

Eleged van a tipikus péntek estékből? Valami olyanra vágysz, amitől garantáltan fülig érő szájjal mész haza, vagy vágsz bele az éjszakába? Akkor bizony a legjobb helyen jársz! Ezen az estén ugyanis a skandináv ízű punk/rock n rollban utazó The Joystix és a punkos lendületet néhol alternatív ízekkel vegyítő Babel egyesíti erőit, hogy egy hatalmas házibulit varázsoljanak a tetőteraszon!
A székesfehérvári székhelyű The Joystix tavaly ünnepelte 10 éves jubileumát, melynek apropójából harmadik nagylemezük, a Punchline is napvilágot látott. Az albumot rengeteg kritika méltatta itthon és a külföldi szaksajtóban is. A The Wildhearts, Backyard Babies, The Rolling Stones és természetesen The Stooges párhuzamokat felemlegető írásoknak volt egy közös pontja: Ez a muzsika igazán élőben mutatja meg magát! A nyár elején a banda kihoz egy split lemezt a francia HighSchool Motherfucker zenekarral, majd az ősszel egy rövidebb európai és magyar miniturné jön! Legyetek résen később is!

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/thejoystix/

Az öttagú B A B E L zenekar 2013. végén alakult Budapesten. Rockot és indie rockot játszanak, magyar és angol nyelvű szövegekkel. Hatással volt rájuk a Beatles és a Led Zeppelin mellett, az amerikai grunge és stoner zenekarok „zúzósabb” világa is. Koncertjeikre jellemző a zenei sokszínűség; egyfajta „érzelmi hullámvasútra ültetik” a hallgatóságot, finom „elszállós” (helyenként lírikus) és a „súlyosabb” részek váltogatásával.
2015-ben aztán fokozták a tempót és a Cseh Tamás Programnak köszönhetően elkészítették az első kiadó által megjelentetett Part című lemezüket. Ugyanez év tavaszán bejutott a zenekar a Nagy-Szin-Pad verseny 9-es döntőjébe, ahol még többen felfigyelhettek rájuk. Több magyar zenekar is vendég fellépőként hívta meg őket a saját nagyszabású koncertjére és az önálló koncertjeikre is egyre többen kíváncsiak. 
2016 márciusában aztán megjárták Angliát is, ahol a Grammy díjas Liam Watson producerelésével, a legendás Toe Rag stúdióban, teljesen analóg körülmények között rögzítettek 2 dalt és ha már ott voltak letoltak 5 klub koncertet is Londonban és környékén.
A két dal közül az egyiket április végétől már az MR2 Petőfi rádió is játszani kezdte.

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/babelbandofficial/

Pontos kezdés, 20:00-kor!

 

The Joystix - Június végén közös lemezt adnak ki a francia High-School motherfuckers csapatával!

Június végen jelenik meg a székesfehérvári punk/rock'n'roll-ban utazó The Joystix trió új anyaga, amely ezúttal egy split lemez lesz.
A lemez a tavalyi önálló albumhoz, a Punchlinehoz hasonlóan a párizsi székhelyű Shotgun generation records fog terjeszteni kiadvány.
A split lemezen a francia High-School motherfuckers zenekarral fognak osztozkodni, akikkel többször turnézott már a csapat az elmúlt 10 évben, valamint Szöszö anno a H.S.M.F. ritmusszekciójával, Pam Pam dobossal és Stuffy bőgőssel hozta össze a Suckerstarz lemezt.
A 10 számot tartalmazó anyagon 5-5 dal hallható majd mindkét bandától.
Joystixék beharangozóként egy szöveges videót is lőttek a Don't believe in Rock'N'Roll (Anymore) című új dalhoz (Alább megtekinthető.), ezen kívül még az Automatic, a My Hate, az Outta My Head és a Sunshine Girl kerül fel a Split anyagra a fehérvári banda részéről.
Ősszel a két banda közösen mutatja majd be a korongot élőben itthon, illetve Franciaországban is. Joystixékkal addig is találkozhattok május 20.-án pénteken az A38 tetőteraszán a Babel zenekarral közös koncertjén illetve május 28-án a szintén budapesti Backstage pubban az Asphalt Horsemen zenekar társaságában.

https://youtu.be/L3wP969zTtI

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek