Budapest 2017. Jan. 14. (21:00)

Timo Vollbrecht’s FLY MAGIC (D/J/A/USA)


Timo Vollbrecht’s FLY MAGIC (D/J/A/USA)

A német szaxofonos-zenekarvezető Timo Vollbrecht szenvedélyes improvizatív művész, akinek gyökereit Berlin innovatív zenei világában kereshetjük, így érthető, hogy zenei történeteit a különböző zenei stílusok robbanásveszélyes kereszteződéseinél, a kulturális sokszínűség jegyében írja. 

FLY MAGIC nevű kvartettjében a kortárs jazz, a post-rock, a minimalizmus, az új zene és a kísérleti hangzások elemeit elegyíti. E számos hatás a műfaji korlátozásokat átlépve torkollik egybe Timo Vollbrecht zenéjében.

A FLY MAGIC „ritmikus mozgékonysággal és rafinált fordulatokkal megáldott dinamikus és érzelmes zenéje”, ahogy a New York-i Jazz Record fogalmazott, az eleven energia és érzelmi intenzitás varázslatos keverékével olyan eredeti hangzást teremt, mely gyakran a repülés érzését idézi meg – ahogy erre a kvartett elnevezése is utal. Mindegyik szerzemény egy-egy önálló univerzum, melyhez az együttes improvizáció iránti vonzalma révén olyan spontaneitás társul, ami a zenerajongók és a jazzkedvelők lelkét egyaránt megérinti.

A FLY MAGIC rendszeresen turnézik világszerte. A Grammy-díjas zongorista, Danilo Pérez felkérésére 2013-ban felléptek a Panama Jazz fesztiválon, majd turnéztak Európában és az Egyesült Államokban. Felléptek a Perth International Jazz Festivalon, a Thaiföldi Nemzetközi Jazz Konferencián és koncerteztek Vietnamban, Kambodzsában, Szingapúrban és Kínában is. A Festival International de Jazz de Port-au-Prince Haiti alkalmával Branford Marsalisszal szerepeltek egy programban. Ez vezetett ahhoz, hogy Vollbrecht nem sokkal később vendégként szerepelt Marsalis kvartettjének a jazz legendás szentélyében, a New York-i Village Vanguardban adott koncertjén. A kvartett debütáló albuma, a Fly Magic 2016 márciusában jelent meg, s a német NDR rádió rövidesen a hét jazzalbumának szavazta meg a lemezt.

Timo Vollbrecht eddig nyolc albumot adott ki, s olyanokkal lépett színpadra, mint Branford Marsalis, Kenny Werner, Randy Brecker, Joe Lovano vagy épp a pop ikon Robbie Williams. Keisuke Matsuno, a berlini származású japán gitáros a nemzetközi improvizatív zenei életben igen jó névnek örvend, úgy szerzeményei, mint hangzásának szövete és ötletes improvizációi révén. Tagja Jim Black Crash nevű együttesének, olyanokkal játszik együtt, mint Dave Liebman, Chris Potter, Till Brönner, vagy John Zorn. A tiroli születésű Matthias Pichler Európa egyik legkiválóbb jazz bőgőse, kétszeres Hans Koller-díjas, a berlini jazz-bőgő verseny nyertese. 2005 óta a Wolfgang Muthspiel Trio állandó tagja, együttműködő partnerei közül megemlíthetjük Harry Sokal, Ingrid Jensen, Dick Oatts, Jochen Rückert, Marc Copland, Kirk Lightsey, vagy Johannes Enders nevét. Sebastian Merk Németország egyik legkeresettebb dobosa, a Drezdai Konzervatórium jazz dob professzora, aki zeneszerzőként is nemzetközi elismerést szerzett.

Timo Vollbrecht - szaxofon
Keisuke Matsuno - gitár, effektek
Matthias Pichler - nagybőgő
Sebastian Merk - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el. 
Tel: (+36 1) 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek