Budapest 2016. Dec. 03. (18:28)

Tommy Vig - Vig-nap a BJC-ben


Tommy Vig - Vig-nap a BJC-ben

Vig-nap a BJC-ben
2016. december 3., szombat

18.30. Tommy Vig – könyvbemutató
Márton Attila jazzkritikus beszélget a könyv szerzőjével, Máté J. Györggyel

20.00 Kortárs jazzkoncert - riói aranyérmeseink tiszteletére

Közreműködők:
Tommy Vig – zeneszerző, karmester, dob, vibrafon
Mia Kim (USA) – ének, vibrafon
Jeszenszky György – dob, Csuhaj Barna Tibor – nagybőgő,
Zsoldos Béla – ütőhangszerek, Papp Mátyás – harsona,
Gyárfás István – gitár, Joe Fritz - klarinét

A teljes program alatt: kiállítás Tommy Vig kollázsaiból


Rendhagyó napra készül Tommy Vig, az itthon az egykoron csodagyerekként számon tartott, majd kivándorlása után Amerikában is rendkívüli sikereket elérő, a mai napig nagy elismertségnek örvendő jazzdobos. December 3-án este minden róla, az életéről, a művészetéről szól majd a Budapest Jazz Clubban.

Tommy Vig hazatérése után számos nagyszabású koncertet adott, de ezek közül is kiemelkedik, mikor 2013-ban Aranyszimfóniákkal köszöntötte a londoni olimpia győzteseit a Duna Palotában. A nyolc jazzszimfónia előadása során a zenekar tagjaként Kozák Danuta, Berki Krisztián és Pars Krisztián is színpadra lépett és együtt muzsikált a zenészekkel.
Az idei olimpiai játékok előtt Riói aranyálmok címmel bíztatás gyanánt komponált műveket olimpikonjainknak, amiket a Müpában adott elő nagy sikerrel, vezényelve a Tommy Vig Sinfoniettát. https://vimeo.com/184481223
Ezúttal azonban már a riói győztesek előtt tiszteleg legújabb szerzeményeivel az örökifjú jazzfenomén.
A műsoron főleg ősbemutatók, tehát vadonatúj szerzemények (csak emlékeztetőül: Szász Emese, Szilágyi Áron, Hosszú Katinka, Kozák Danuta, a női kajak kettes és a női kajak négyes tiszteletére) szerepelnek, melyek mindegyike a modern jazz és a klasszikus kortárs zene ötvözete.

A koncert napján a BJC előterében tekinthetők meg Tommy Vig egyedi kollázsai, tíz modern, absztrakt képzőművészeti, háromdimenziós alkotás.

A koncert előtt pedig a Tommy Vig – Mozaikkockák egy zeneművészről című könyvről beszélget Márton Attila jazzkritikus a kötet szerzőjével, Máté J. Györggyel.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek