Budapest 2014. Nov. 15. (19:30)

TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 6.


TRAFÓ ELECTRIFY SERIES Vol. 6.

A hatodik Electrify is különleges alkalomnak ígérkezik a Trafóban: Colin Stetson először lép fel Magyarországon, Mika Vainio pedig a januárban betegsége miatt meghiúsult koncertjét pótolja. 

20.30h – 21.30h          Tóth Pál én - Halmos András duó
21.30h  – 22.30h         Colin Stetson (USA)  szaxofon szóló  / saxophone solo
22.30h – 23.30h          Mika Vainio (FIN)  live set

COLIN STETSON
A michigani születésű Colin Stetson teljesen újraértelmezte a szaxofonjátékot, ezáltal megváltoztatta a korlátokat, berögződéseket, mindazt, ahogy a lehetséges világokról gondolkozunk. Magányosan kimagasló szikla az egybefüggő horizonton, a fa- és rézfúvós hangszerek valóságos újraértelmezője, akinek a levegőkezelése és körkörös légzési technikája egészen rendkívüli, így dinamikai- és hangszínspektruma egyaránt lenyűgöző és tekintélyt parancsoló. Laurie Anderson, Sinéad O'Connor és Anthony Braxton oldalán is feltűnt már, de nagysikerű szólólemezei mellett gyakran szegődik Tom Waits vagy Mats Gustaffson társául. Folytonos változás a vég nélküli körkörösségben – minden bizonnyal hipnotikus este lesz.

MIKA VAINIO
Mika Vainio nemcsak az experimentális zene történetében mérföldkőnek számító, és nemrég újjáéledő húszéves Pan Sonic technoinnovátor duó egyik feleként, hanem különböző szólóprodukciói és neves kollaborációi révén önmagában is ikonikusnak számít. A közel két tucat kiadványt magában foglaló, tekintélyes életművel rendelkező finn művész többek között olyanokkal dolgozott együtt, mint Charlemagne Palestine, Alan Vega, Keiji Haino, Fennesz és Merzbow, 2013 végén pedig a kultikus Sunn O))) drone/metal zenekart alapító Stephen O'Malley-vel adott ki közös lemezt ÄÄNIPÄÄ név alatt. Szólóprojektjének zenei világát a hömpölygő ipari zajzene, a dub hangzás, a techno és hiphop ritmusképleteivel való kísérletek, valamint a korai avantgárd elektronika hangfiziológiája határozza meg, ráadásul mindezt kizárólag analóg elektronikus eszközök segítségével próbálja meg formába önteni. Saját elmondása szerint számára a zene azonban mégsem a technológiáról, hanem az érzelmi hatásról szól. A pulzáló, robusztus hangszőnyegek mellett beatorientáltabb irányt mutató legutóbbi lemeze 2013 őszén jelent meg Kilo címmel. Ehhez igazodva élő fellépésén a súlyos és nyers zajtömegek mellett absztrakt ritmusjátékokra és kemény beatekre lehet számítani.

Tóth Pál én - elektronika, cd játszók, tárgyak, kontaktmikrofonok
Halmos András - dob, ütőhangszerek

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek