Budapest 2016. Sep. 26. (19:00)

Transzakció - Literárium extra


Transzakció - Literárium extra

Az egyik leghosszabb múltra visszatekintő magyar irodalmi folyóirat, a Párizsban 1962-ben alapított és 1995-ben Budapestre telepített Magyar Műhely az irodalmi modernitás, az avantgárd, a kísérleti művészet, valamint a két ország közötti irodalmi kapcsolatok legfontosabb fórumának tekinthető.

Értékes múltját és termékeny jelenét olyan életművek jelzik, mint az alapító szerkesztőké, Nagy Pálé, Papp Tiboré, Bujdosó Alpáré, valamint a magyar avantgárd kiemelkedő alakjaié, Erdély Miklósé, Galántai Györgyé, Ladik Kataliné, Szombathy Bálinté. A lap határokon és műfajokon átívelő szellemiségének jegyében szerkesztett irodalmi performansz-est ezt a kreatív, nyitott szemléletet zenés irodalmi-költészeti akciókkal, formabontó művészeti eseményekkel, rövid felolvasásokkal, vetítésekkel, filmes és videomunkákkal, hangköltészeti performanszokkal, számítógépes költeményekkel, illetve ezek szerkesztett együttesével jeleníti meg, amelyben a nyelvi, a vizuális, a gesztuális és a hangi jelenlét egyaránt fontos szerephez jut.
A résztvevők a művészi önkifejezés határait feszegető kísérleti irodalom legjelentősebb francia és magyar képviselői és legtehetségesebb fiatal alkotói. Minden feltétel adott tehát ahhoz, hogy látványos, meghökkentő, izgalmasan provokatív est jöjjön létre a Müpa világszínvonalú technikai bázisán, arra késztetve minket, hogy átértékeljük az irodalomról alkotott, megcsontosodott fogalmainkat.

Közreműködők:

Julien Blaine, Serge Péy és Chiara Mulas, Ladik Katalin, Sőrés Zsolt, Szkárosi Endre, Papp Tibor, Nagy Pál, Magolcsay Nagy Gábor, Székelyhidi Zsolt, Berka Attila, Petőcz András, Székely Ákos, Szombathy Bálint

Alkotók:

Balog József: rendező
Keresztury Tibor: sorozatszerkesztő
Szkárosi Endre: dramaturg

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek