Budapest 2015. May. 30. (10:00)

V. Magyar Világtalálkozó


V. Magyar Világtalálkozó

A Világfalu az V. Magyar Világtalálkozó kiemelt rendezvénye, amely május 30-31-én (szombat-vasárnap) délelőtt 10 órától este 18 óráig várja vendégeit Budapesten a SYMA Rendezvényközpontban.

 

A Világfalu a magyar-magyar együttműködéseket, s más népek, nemzetek közötti kapcsolatépítést is szorgalmazza. Az idelátogatók a  programok során megismerkedhetnek a világ számos országának kultúrájával, világával, képviselőivel. A Magyar Világtalálkozó tíz napos gazdag programsorozata a SYMA Rendezvényközpontban felépített Világfaluban ér véget, ahol minden korosztálynak reggeltől estig kínálnak gazdag programokat!

 

Manapság egyre kisebbnek látszó, globalizálódó világunkban úgy tűnik, hogy a Föld összes országa, városa, népe lassan egyetlen közösség tagjává válik - jelképes értelemben egy Világfaluvá zsugorodik. Ennek ötleteként kapta a nevét a több mint ötezer négyzetméteres területen felépítendő Világfalu, amely a különböző kultúrák közelebbi megismerését is szolgálja. A főrendező, a több mint tíz éves múlttal rendelkező Panoráma Világklub civilhálózata kapcsolatait egyfelől a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között szervezi, másfelől megszólítja és bekapcsolja a Világklub-hálózatbaMagyarország és a magyarság iránt rokonszenvet érző, érdeklődő, barátságot ápoló idegen népek, nemzetek fiait is. Ezáltal nem csak Magyarország és a nagyvilág, hanem a társklubok révén a különböző országok, népek egymás közötti kapcsolatainak kialakítását is elősegíti.

Szeretne találkozni messzi országból jött ismerősével? Kapcsolatot teremtene valamely honi vagy külhoni honfitársával?  Szeretne ismerkedni a Magyarország iránt baráti kapcsolatokat ápoló külföldi állampolgárokkal? Érdekli Önt, hogy miként élnek a határon túli magyarok? Szeretne velük megismerkedni és együttműködni?

Nos, mindezen célokat segíti elő a Világfalu központjában található országpavilonok, amelyekben délelőtt 10 órától este 18 óráig találkozhat bárki, bárkivel, bárhonnan is érkezett… A Világfalu információs helyszínein pontosan tudhatja előre, hogy melyik pavilonban, a megjelölt időpontban éppen ki fogja várni az érdeklődőket! Talán egy előadóművész, énekes, író, költő, közéleti vagy üzletember, közösségi képviselő, népművész, orvos, feltaláló - hogy csak néhányat említsünk az eddigi jelentkezésekből.

Az anyaországon kívül szinte a világ minden részén élnek magyar emberek és közösségek, melyek fáradhatatlanul őrzik a magyarság több ezer éves tüzét. Erre a hasonlatra építve, az ország-pavilonokban a különböző régiók„tűzhelyet” kapnak, ahol ismertethetik az adott régió magyar közösségeit, az ott munkálkodó jeles magyarok munkásságát vagy akár üzleti vállalkozásaikat. Melyek ezek az ország-pavilonok, „tűzhelyek”? Egy-egy közösségi standot kapnak: Afrika, Ázsia, India, Ausztrália, Oroszország, Vajdaság, Horvátország, Kárpát-medence (Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság, Őrvidék) és a Panoráma Világklub társklubjai.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek