Budapest 2015. May. 07. (19:30)

Várjon Dénes és a Concerto Budapest


Várjon Dénes és a Concerto Budapest
J. S. Bach:
D-dúr zongoraverseny (BWV 1054)
Mendelssohn:
E-dúr versenymű két zongorára (MWV O 5)
szünet
J. S. Bach:
C-dúr versenymű két zongorára (BWV 1061)
Mendelssohn:
I. (g-moll) zongoraverseny, op. 25
 
Várjon Dénes, Simon Izabella (zongora)Concerto BudapestVezényel: Hansjörg Schellenberger

Bach az alfa és az ómega – nagyjából attól az időtől kezdve, amikor Felix Mendelssohn-Bartholdy felfedezte a Máté-passiót. Mendelssohn az első olyan zeneszerzők között lehetett, akik csodálták a „nagy” Bachot, noha a romantikus szerző zenei világára a barokk mellett a bécsi klasszikus stílus is hatott. Bár számos versenyművet komponált, a koncerttermek számára ma már szinte csak e-moll hegedűversenye létezik. A műsor első felében felhangzó kétzongorás alkotása inkább a bécsi klasszikához, mint a romantikához áll közel, ezt tizennégy esztendős korában a maga, illetve nővére, Fanny számára komponálta. Az Olasz-szimfónia írásának idejéből, 1831-ből származó g-moll darab viszont már egy ízig-vérig romantikus szerző műve. A Bach és Mendelssohn zenéjét egymás tükrében mutató programhoz aligha lehetne jobb előadókat találni a kiváló magyar zongoraművész házaspárnál. Ami a legmagasabb szintre emeli művészetüket: Simon Izabella és Várjon Dénes is két különböző, autonóm személyiség, de játékmódjuk, olvasatuk harmóniát hozó kompromisszumokon alapul.

 

Rendező:Zeneakadémia Koncertközpont

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek