Gyula 2015. Jul. 27. (20:30)

Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertje


Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertje

„A világhírű karmester és a Világzenekar koncertje Gyulán”
Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenakar koncertje

Műsoron:

Erkel Ferenc: Hunyadi László – Nyitány

Kodály Zoltán: Galántai táncok

Csajkovszkij: V. szimfónia

Vezényel: Vásáry Tamás

Július 27-én egy világhírű művészt és egy különleges zenekart hallgathatnak meg a komolyzene kedvelői a gyulai várszínpadon. Vásáry Tamás a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas zongoraművész karmester 1933-ban született. Csodagyerekként rendszeresen koncertezett, 14 évesen megnyerte a Zeneakadémia Liszt versenyének díját. A diploma megszerzése után külföldi karrierje is elkezdődött, több nemzetközi verseny díjazottja lett. A világ legnevesebb koncerthalljaiban lép fel Londontól-New Yorkig. Számtalan világhírű zenekarral, karmesterrel, muzsikussal játszott, készített lemezeket. Karmesterként több mint 100 zenekarral dolgozott a Berlini Filharmonikusoktól a Royal Philharmonic Orchestráig. Több nagyzenekar igazgatója volt. Nemcsak játszik és vezényel, hanem szívesen beszél is a zenéről. Évek óta vezeti a világ minden részéről érkező, tehetséges zeneakadémistákból álló Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart, akiknek évenként mesterkurzust tart Debrecenben. Az idei együttzenélést nemzetközi koncertkörút követi, amelynek egyik állomása Gyula lesz július 27-én. A Várszínház felkérésére elhangzik a koncerten Erkel Ferenc: Hunyadi László nyitánya, valamint hallható lesz Kodály Zoltán: Galántai táncok című műve és Csajkovszkij: V. szimfóniája.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek