Budapest 2015. Mar. 28. (20:00)

Vodku Zenekar; Egy Kiss Erzsi Zene


Vodku Zenekar; Egy Kiss Erzsi Zene

Vodku Zenekar

"Szépek vagyunk, jók és okosak vagyunk, sokan vagyunk. Hangosak vagyunk. Népiesek vagyunk és világiak, meg vallásosak. Városiak vagyunk. Meséket olvasunk.

A Vodku egy Budapestrol induló közép-európai zenei áramlat, amely immár 22 éve hullámzik szerte a világban. Hol lassan csörgedezik, mint az alföldi csermely, hol zúgva száguld, mint a hegyi folyó. Hátán világ és zene, dallam és szöveg, hangok és hangszerek, és három nemzedék lelkes zenészei hajóznak. Kacskaringós útjukat többnyire napfény és öröm kíséri, az örvényekens viharokon pedig bátran verekszik át magukat. Nincsenek egyedül: a partról mindig integet valaki, és van, hogy az egész falu összesereglik. Ilyenkor a hajó kiköt, és megszólalnak a dalok, régiek és újak vegyesen. Aztán folytatódik az út, mert hajózni muszáj, ám mielott továbbindulna az ismeretlen óceán felé, a kis hajó leír még egy kört.

 

Tagok:
Bede Sarolta - ének, harmonmika, furuly, kazo
Bata István - gitár, ének
Szabó Árpád - hegedű, mandolin, ének
Takács Szabolcs - basszusgitár, nagybőgő
Bakos Csaba - tapan, derbuka, cajon
Nemes János - alt- és tenorszaxofon, fuvola, kaval, basszusklarinét
Vázsonyi János - szoprán- és altszaxofon

Egy Kiss Erzsi Zene

1996-ban alakultak. Legújabb lemezük 2014 decemberében jelent meg ’Szabad a szív’ cím¬mel, Szerzői Kiadásban. A hagyományosan ’kisserzsi-nyelven’ megszólaló nóták mellett műsorukban most több magyar dal hallható, mint például a ’Cudar világ’, ’Szabad a szél’, ’Medve dal’ vagy a közönséget megénekeltető ’Szekér dal’ is.

Muzsikájuk mással össze nem téveszthető, megannyi stílusgyakorlat, igazi unikum.
Remekül táncolható, hol balkános, hol andalítóan sanzonos, hol éteri, hol szélsőségek felé mozdul, hol elbeszélő, balladisztikus, hol alámerül az effektek, torzítások kalandos világában. Nyelvtelensége humorforrás, nyelvisége álomszerű, mesés.

Koncertjeik különlegesek. Előadásmódjuk játékosan könnyed,. zenei ötletekben gazdag.
Ma már bátran mondhatjuk, az együttes mindig megújulásra kész!
Muzsikája valódi hungarikum!

A zenekar tagjai:

Kiss Erzsi – ének

Vajdovich Árpád – basszusgitár, bőgő, gitár, ének
Bujdosó János – gitár, buzuki, ének

Németh Csaba – dob, kanna, xilofon.

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek