Győr 2015. Aug. 22. (20:00)

Voices of 2015 - Plácido Domingo’s Operalia Sztárok Győrben


Voices of 2015 - Plácido Domingo’s Operalia Sztárok Győrben

Plácido Domingo’s Operlia sztárok Győrben

Sabina Puértolas

Stefan Pop

Edwars Parks

Vendég:

Lázin Beátrix

Állandó közreműködő:

Győri Filhramonikus Zenekar

Vezényel:

Israel Gursky

A programban: népszerű opera és operett részletek, közkedvelt nápolyi és spanyol dalok.

 

„VOICES OF 2015!”

Augusztus 22-én a Széchenyi téren rendezik meg a Voices of 2015! koncertet, melyen a Plácido Domingo’s Operalia világverseny díjazottjai lépnek a színpadra.

A meghívott Operalia díjazott énekesek az adott évi versenyt követően, immár hagyományosan elsőként Győr városban lépnek közönség elé.

A több ezres közönséget vonzó, napjaink egyik legrangosabb hazai operaeseményének, nemzetközi hírű tenorista, Stefan Pop és Sabina Puértolas lesznek a sztárvendégei.

Stefan Pop 2010-ben volt az Operalia első helyezettje, és azóta a világ legjelentősebb operaházaiban lép színpadra. A spanyol operadíva, Sabina Puértolas többek között a Royal Opera House Covent Garden, La Scala Milan, Gran Teatre del Liceu ünnepelt művésze.

Magyarországra érkezik az Operalia 2015 londoni díjnyertes énekese Edward Parks bariton, aki 2009-ben mutatkozott be a Metropolitan Opera színpadán, ahol napjainkig számos vezető szerepet énekel.

 

Az estnek Lázin Beátrix a Győri Nemzeti Színház szólistája a vendége.

Győrben első alkalommal lép közönség elé a neves, fiatal karmester, Israel Gursky, aki többek között a Washington Nemzeti Opera, a Los Angeles Opera, a Regensburg Theater és a Birmingham Opera produkcióit vezényli. A művész Plácido Domingo és Andrea Bocelli koncertjeinek is rendszeres dirigense.

A rangos eseménynek a Győri Filharmonikus Zenekar az állandó közreműködője. Az estnek Borkai Zsolt polgármester a házigazdája.

 

Plácido Domingo’s Operalia

Ez évben a londoni Királyi Opera adott otthont napjaink legjelentősebb operaversenyének, melynek nagysikerű döntőjét július 19-én tartották. Az esten a Királyi Opera Szimfonikus Zenekarát Plácido Domingo dirigálta.

A világsztár tenor 1993-ban alapította a tehetségkutatót, melyet évente más-más országban rendeznek meg. A zsűriben a legmeghatározóbb operaházak, így többek között a Metropolitan Opera, La Scala Milan, a madridi Királyi Opera, a Los Angeles Opera, és a bécsi Staatsoper vezetői foglalnak helyet. Az Operalia olyan, ma már világsztár énekesek nemzetközi pályáját indította el, mint Rolando Villázón, Elizabeth Futral, Joseph Calleja vagy Erwin Schrott.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad...

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.
Új koncertek