Budapest 2016. Nov. 02. (19:30)

Zalai Antal hegedűestje


Zalai Antal hegedűestje

Zalai Antal hegedűestje Paganini és Sarasate nyomában

Műsor:

Paganini / Schumann: 8 Caprice

Paganini: Cantabile

Paganini: Mózes Fantázia

Paganini: Moto Perpetuo

---

Sarasate: Andalúziai románc

Sarasate: Bevezetés és Tarantella

Sarasate: Baszk caprice

Sarasate: Malaguena

Sarasate: Zapateado

Sarasate: Cigánydalok

Közreműködik: Balog József zongoraművész

A legendás orosz hegedűművész, Igor Ojsztrah szerint Zalai Antal „rendkívüli hegedűs, akit tökéletes technika, gyönyörű és terjedelmes hegedűhang, tiszta és érett zeneiség és nemes személyiség jellemez.”

Zalai, mint a 20. századi hegedűművészet legértékesebb tradícióinak képviselője, napjaink egyik legkiemelkedőbb fiatal művésze.

2016. szeptemebr 10-én lép előszőr a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára, ahol a hegedűirodalom két kiemelkedően virtuóz alakja, Niccolo Paganini és Pablo de Sarasate darabjait szólaltatja meg gyermekkori barátja, pályatársa, megannyi nemzetközi zongoraverseny díjazottja, Balog József zongoraművész közreműködésével. Antal egy 1733-ban készült, “Ex-Garay” Stratidivarin játszik.

Zalai Antal 1981-ben született Budapesten, hegedű tanulmányait öt éves korában kezdte. Kiemelkedő tehetségét hamar felismerték, így tizenöt évesen már országos ismertségre tett szert Magyarországon, amikor Bartók Fiatalkori Hegedűversenyét adta elő a Zeneakadémia Nagytermében, a Lord Yehudi Menuhin tiszteletére rendezett nagyszabású gálakoncerten. Fiatal kora ellenére fellépett már olyan jelentős helyszíneken is, mint a new york-i Carnegie Hall kamaraterme, a washingtoni Kennedy Center, a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium nagyterme, a szentpétervári Filharmónia kamaraterme, a genfi Victoria terem, a londoni Kensington, a brüsszeli Konzervatórium nagyterme.

Játékáról elismerően nyilatkozott Lord Yehudi Menuhin, Isaac Stern, Pinchas Zukerman valamint a komolyzene internetes közönsége: egy nemrégiben közzétett felmérésen a világ 10 legkiválóbb élő hegedűművésze közé választották.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek