Nagyszínpad! Hazai popsztárokkal lép fel a Superar gyerekkórus az Akváriumban

Rendhagyó koncertet láthat a közönség május 23-án az Akváriumban. A hazai könnyűzene sztárjai egy nagy közös showban lépnek fel, együtt a Superar esélyteremtő zenei program növendékeivel. A különleges esemény jótékony célokat szolgál: a Superar nyári zenetáborának megvalósítását, ahol a program növendékei a Sziget nagyszínpados koncertjükre készülhetnek fel.

Fotó: Sziget Festival Official / Rockstar Photographers
Ismét lesz ingyenes Szenes Iván Jubileumi Emlékkoncert

Ismét lesz ingyenes Szenes Iván Emlékkoncert

Idén 12. alkalommal telik meg a Szenes Iván tér a névadó tiszteletére rendezett ünnepen, szeptember 11-én. A 2010-ben indult esemény Budapest legnépszerűbb koncertjei közé tartozik, mindemellett Józsefváros egyik legnagyobb rendezvénye.
 
Fotó: A38

A 19. szülinapra megnyílik az A38 orrterasza és megújult tetőterasza

Az idén egy híján huszadik évébe lépő A38 Hajó koncertekkel, valamint beltéri és szabadtéri eseményekkel ünnepli születésnapját.
 
 
 Átadták a Szenes Iván Művészeti díjakat

Átadták a Szenes Iván Művészeti díjakat

A 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván emlékkoncerten hagyományosan átadták az M.Páll Zoltán szobrász által tervezett Szenes Iván Művészeti díjat, amelyet idén Kökény Attila, Csonka András és Körmendi Péter vehetett át. A koncerten minden évben átadásra kerülnek a Szenes Iván...
 
A Road Movie Budapestre ért: Ivan & The Parazol – Mást vártam

A Road Movie Budapestre ért: Ivan & The Parazol – Mást vártam

Budapestet mutatja be a a 11. Road Movie film, amelynek az Ivan & The Parazol Mást vártam című száma adja a zenei alapot.
 
Meglepetés kastélyfesztivál Budapesttől alig másfél órányira

Meglepetés kastélyfesztivál Budapesttől alig másfél órányira – ELMARAD!

A nyárvége legszimpatikusabb fesztiválja lett volna – nem mintha tolonganának a jelöltek, de akkor is. A szervezők közlése szerint "a járványügyi helyzet fokozódása és az ennek okán kialakult bizonytalanság miatt úgy döntöttek, hogy az idei nyárzáró rendezvényüket jövőre és...
 
Fotó: David Dibert (Pexels)

Ezer mécsest gyújtanak Szentendrén a Duna-parton

Régi hagyomány újjáélesztésével emlékezik meg Szent Iván napjáról Szentendre dalmát közössége július 27-én.
 
 
Völgyhétvégék

Hétvégék a Völgyben: megvannak a dátumok!

Bár hagyományos formájában a Művészetek Völgyét idén nem rendezik meg, a szervezők ígéretéhez híven ősszel jönnek a Völgyhétvégék, koncertekkel, túrákkal, népművészettel – és a megszokott hangulattal.
 
Mentőápolóként dolgozik a Belga egykori menedzsere

Mentőápolóként dolgozik a Belga és egy sor másik zenekar egykori menedzsere

A Bors készített beszélgetést Kathy Zsolttal, aki a Belga, a Magashegyi Underground, Petruska, a Compact Disco, a Pluto és például az Ivan & the Parazol menedzsereként is dolgozott már, de színészként is sokan ismerik. Jelenleg a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház mentőápolója.
 
Itt az exportképes hazai előadók névsora - Frissült a HOTS shortlist

Az NKA szerint ezek a külföldön leginkább eladható magyar zenekarok

A HOTS könnyűzenei exportiroda évente két alkalommal méri fel zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai produkciók exportképességét. A lista nem objektív mérőszámokon alapul, ezért inkább egyfajta pillanatfelvételként tekinthetünk rá, ami azért megmutatja előadók...
 
Fotó: jozsefvaros.hu

Szenes Iván Slágermúzeum nyílik Józsefvárosban

Több mint tízezren vettek részt a Szenes Iván tiszteletére tartott Jubileumi Emlékkoncerten. A rendezvényt ezúttal még különlegesebbé tette, hogy Szenes Iván idén lenne 95 éves, továbbá a rendezvényen került sor az emlékház szimbolikus alapkőletételre.
 
Sztárok, cirkuszi show  és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Sztárok, cirkuszi show és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Szenes Iván Emlékét az általa írt több ezer dalszöveg és számos színdarab mellett a lánya, Andrea által minden évben megszervezett koncert is őrzi, melyet a hagyományokhoz hűen idén is a „régi ház körül”, a Szenes Iván nevét viselő téren láthat és hallhat a közönség,...
 
Kertvárosi Vigasságok

Deák Bill Gyula, Szikora Róbert, Szűcs Judith – Kertvárosi Vigasságok

A kertváros hétvégéje az Erzsébetligetben sztárfellépőkkel, finom falatokkal, kirakodóvásárral és vidámparkkal várják a családokat a XVI. kerület hagyományos őszi fesztiválján szeptember 20-22. között, ahol tiszteletét teszi Deák Bill Gyula, Szikora Róbert és Szűcs Judith is.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek