Közép-kelet- és dél-európai etnokoktél, keverve, nem rázva

A Bohemian Betyars és Parno Graszt Budapest Park-béli koncertje július 20-án volt, de híres – és elfoglalt, ráadásul önkéntes – szerzőket nem szoktuk sürgetni. Jobbára nem is tudjuk, hogy írni fognak :) A Zerge-életmű egy újabb, alapos, minden részletre IS kiterjedő darabja következik.

Közép-kelet- és dél-európai etnokoktél, keverve, nem rázva
Hogy kerül Radics Gigi a Liszt Ünnepre?

Hogy kerül Radics Gigi a Liszt Ünnepre?

Ínyenc operaritkaságok, tánc, könnyű- és világzene – idén október 11. és 22. között rendezik meg a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivált. (Az általunk kiemelt koncertekre a linkre kattintva jegyek is elérhetők már.)
 
Négy ország, öt nap, tíz zenekar - világzenei fesztivállal zárja az évadot a KOBUCI

Négy ország, öt nap, tíz zenekar – világzenei fesztivállal zárja az évadot a KOBUCI

Október 4. és 8. között kerül ismét megrendezésére a világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín tematikus fesztiválja, a IV. Óbudai Világzenei Hét. Régi ismerősökkel, kiváló hazai és nemzetközi muzsikusok közreműködésével, a peremműfaj ünnepével köszön el...
 
 
20 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén indult a Dombos Fest

20 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén indult a Dombos Fest

A civil összefogással létrehozott rendezvény azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált. A löszfal egy év kihagyás után ismét a legszebb arcát mutatja, köszönve a páratlan fényfestészetnek is.
 
Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándul

Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándulgatnak

Megszületett az UbikTúra himnusza, amelynek megalkotásában több mint 15 zenész vett részt, a klipet pedig a táborozók telefonos videóiból vágták össze.
 
Megtartanak egy fesztivált decemberben – úgy igazán, élőben, nézőkkel

Megtartanak egy fesztivált decemberben – úgy igazán, élőben, nézőkkel

A Fonográf fesztivál Komáromban (Komárno) lesz december 3. és 6. között – és nincs köze a magyar zenekarhoz, úgy aposztrofálják magukat, hogy az "igényes kultúra fesztiválja. Egyetlen komncert lesz online, a többit – korlátozott számban – élőben tekinthetik meg a zenére...
 
A Dombos Fest programja is végleges

A Dombos Fest programja is végleges

A DombosFest programja némileg változott, volt egy fontos időpontváltozás, itt vannak az új időpontok és a részletes program. Ahogy írták: "Lezárunk 20 évet... És elindítunk egy következő ciklust, melynek részleteiről semmit sem tudunk".
 
 
A Parno Graszt is fellép az Adria legszebb szigetfesztiválján

A Parno Graszt is fellép az Adria legszebb szigetfesztiválján

Már előre irigykedünk azokra, akik a Goulash Disko Festivallal zárják az idei, fesztivál-szempontból kissé csonka nyarat: az Adria egyik legszebb szigetén, konkrétan a tengerparton partizhatnak hat napon keresztül – idén a fellépők között ott lesz a Parno Graszt is. Rossz hír, hogy a...
 
Fotó: Molnár Ferenc Caramel/FB

A pécsi Széchenyi téren lép fel Caramel

Mások mellett Caramel, Pápai Joci, David Yengibarian, Rutkai Bori és a Parno Graszt együttes lép fel, de számos családi program és hagyományőrző műsor is várja az érdeklődőket a szeptember 26. és 29. között zajló Pécsi Napok fesztivál ideje alatt.
 
Fotó: Lajkó Félix Official

Komoly sikereket értek el a magyar világzenei albumok

Az elmúlt hónapokban nagy sikereket értek el a hazai kiadású albumok a nemzetközi listákon: augusztusban a Fonó két lemeze vezette a WMCE listáját, a régió zenéit szemléző Balkan World Music Charts negyedéves listáján tízből négy jelenleg is magyar kiadású lemez, ahogyan a...
 
Pünkösdi királyság a Tabánban a Parno Graszttal és Szalonna bandájával

Pünkösdi királyság a Tabánban a Parno Graszttal és Szalonna bandájával

A Fővárosi Önkormányzat hagyományőrző Pünkösdi Királyság rendezvénye 2019. június 10-én immár negyedik alkalommal várja ingyenes ünnepi forgataggal a családokat a Tabánban.
 
 Photo by Dazzle Jam from Pexels

A legnépszerűbb dalaikat dobják a közösbe a zenekarok az UNICEF segélykoncerten

Június 16-án a Budapest Parkban nyolc közkedvelt hazai zenekar ad koncertet, melynek teljes bevételét az UNICEF kapja, rajtuk keresztül pedig a hátrányos helyzetben élő gyermekek. Az eseményen fellép Caramel, a Supernem, a Magna Cum Laude, a Punnany Massif, a Bagossy Brothers Company, a...
 
Fotó: szicksandor.blog.hu

A fesztvál, ahol a zsíroskenyér nem a retro-láz miatt kerül a pultba

Július 11-14 között Alattyánban újra beindul a buliőrület, hisz a Zsír on the Fest rendezvényen többek közt olyan előadókkal találkozhatunk majd, mint a Parno Graszt, az AK26, a USNK, vagy Curtis.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek