Kalandra Fül! – Magyarország egyetlen családi klasszikus zenei fesztiválja

A gyerekeket és a kisgyermekes családokat várja az Óbudai Danubia Zenekar az 5. Kalandra Fül nevű klasszikus zenei, gyerek- és családi fesztiváljára február 24-én a Budapest Music Centerben (BMC).

Fotó:  Óbudai Danubia Zenekar
Beethoven-projekt 2.0: A Danubia zenekar ismét siketeknek és hallássérülteknek zenél

Beethoven-projekt 2.0: A Danubia zenekar ismét siketeknek és hallássérülteknek zenél

A Danubia Zenekar számos társadalmi szerepvállalása közül is kiemelkedő a 2020-ban elindított Beethoven-projekt, amelynek során Hámori Máté karmester – a program ötletgazdája – kalauzolja a hangok és az alkotói folyamat rejtelmeibe a hallgatóságot, a szöveges részek megértését...
 
Kalandra Fül! – egyedülálló komolyzenei fesztivál kisgyerekes családoknak

Mozart, a csokigolyók sztárja – egyedülálló komolyzenei fesztivál gyerekeknek: Kalandra Fül!

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezi az Óbudai Danubia Zenekar (ÓDZ) Magyarország egyetlen, kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szóló klasszikus zenei fesztiválját. A Kalandra Fülnek augusztus 28–29-én a Budapest Music Center ad otthont.
 
 
Fotó: Művészetek Völgye/FB

Kapolcson már fellép a Quimby

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.
 
Fotó: Óbudai Danubia Zenekar/FB

Mennyire komoly a komolyzene?

A Brain Bar Mi a kérdés? című podcast műsorának második epizódjában Hámori Máté Liszt-díjas karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője megdönti azokat a sztereotípiákat, amelyek a komolyzene irányzatát érik.
 
Fotó: The Games Room Company

Karácsonyi kívánságműsor

Az Óbudai Danubia Zenekar december 16-i karácsonyi Müpa Home-kívánságműsorában a nézők is beleszólhatnak, hogy az előre megadott darabok közül melyek csendüljenek fel.
 
Átadták az Arany Karantén Díjat

Átadták az Arany Karantén Díjat

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetése az Arany Karantén Díjjal kívánta elismerni a zenekar muzsikusainak kitartó munkáját, kreativitását a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben. Az elismerést Keresztes Magor ütőszólam-vezető kapta. Reméljük, jövőre visszatér a díj eredeti...
 
 
Fotók: Esernyős

Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott...
 
Az Óbudai Danubia Zenekar altatódal-karaokét indított

Az Óbudai Danubia Zenekar altatódal-karaokét indított

Altatódalokat énekelnek zenei kísérettel az Óbudai Danubia Zenekar tagjai; a zenekar Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján közzé tett videók a napközbeni vagy az esti altatásban segítenek a kisgyermekes családoknak a járványhelyzet idején.
 
A Beethoven-Projekt: hallássérültek számára varázsolják átélhetővé a muzsikát

A Beethoven-Projekt: hallássérültek számára varázsolják átélhetővé a muzsikát

Hangrezgéseket közvetítő eszközökkel és különleges kontakt hangszórókkal segít a hallássérülteknek is átélhetővé tenni Beethoven zenéjét az Óbudai Danubia Zenekar a Budapest Music Centerben.
 
Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre?!?

Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre?!?

Röhej az egész. Mi ebben a jó? Most komolyan...
 
Fotó: BFZ

Ez most komoly...? Igen!

A Koncert.hu adatbázisában szép számmal akadnak komolyzenei koncertek, de úgy éreztük, mostohagyerekként kezeltük eddig őket, nem kaptak elég figyelmet. De ennek vége! Komolyan ajánljuk az alábbi, klasszikus és kortárs koncerteket, különleges zenei eseményeket !
 
Ismét Budapesten az IL VOLO – az Arénában ünneplik 10 éves karrierjüket az olasz világsztárok

Ismét Budapesten az IL VOLO – az Arénában ünneplik 10 éves karrierjüket az olasz világsztárok

Tavaly megígérték, idén teljesítik: nagy sikerű koncertjük után ősszel visszatérnek Budapestre az IL VOLO tagjai. A klasszikus és pop-zene határait feszegető, tíz éves jubileumát ünneplő együttes szeptember 29-én a Papp László Sportarénában ad koncertet.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek