Öröm a Zene: januárban Pécsett és Nyíregyházán is lesz tehetségkutató

A korábbi évekhez hasonlóan a 2023-2024-es évadban is minden megyében lesz döntő, majd jövő októberben az összes nyertes összeméri tudását az Öröm a Zene nagydöntőjében.

Öröm a Zene: januárban Pécsett és Nyíregyházán is lesz tehetségkutató
 Átadták az Öröm a Zene Díjakat 11 kategóriában

Öröm a Zene: Az év zenésze egy teljes zenekar lett

Az elismerést olyan emberek kapják, akik sokat tesznek a magyar hangszeres élőzenéért. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen egyben az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is lebonyolították, amit a Heavy Brains nyert (képünkön).
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Miért jó azoknak, akik tudnak könnyűzenét hangszeren játszani? A kérdésre 368 féle válasz érkezett

Az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány megbízásából nagyszabású közvélemény-kutatás készült. A felmérésben 527 személy vett részt, az eredményekről a Mindenki zenéljen! elnevezésű könnyűzenei oktatási konferencián számoltak be...
 
 
Posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

Nyert a Lanou, posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert, s az év zenésze...
 
 Zenekarokat fog zsűrizni a Kowalsky meg a Vega állandó tagja

Vajon szigorú zsűritag lesz a Kowalsky meg a Vega zenésze?

Szebényi Dani a Kowalsky meg a Vega állandó tagja, de számos más formációban is feltűnik. Magyarország egyik legtöbbet foglalkoztatott billentyűse szeptember 12-én a zalaegerszegi Mutasd Meg Magad - Öröm a Zene Tehetségkutató zsűritagja lesz.
 
Fotó: AWS

A legjobb frontember kapja majd a Siklósi Örs Díjat

Idén is megrendezik a Fülesbagoly Tehetségkutatókat, a tavalyi évhez hasonlóan Debrecen, Budapest és Martonvásár ad helyet a könnyűzenei versenyeknek. Az eseményeken az AWS elhunyt énekesére emlékezve átadják a Siklósi Örs Díjat.
 
3 videó –7 év: egy tatai fiú útja az Ének iskolájától az Öröm a Zene díjkiosztójáig

3 videó –7 év: egy tatai fiú útja Az ének iskolájától az Öröm a Zene díjkiosztójáig

A Hangszeresek Országos Szövetsége vasárnap az A38 Hajón tartotta az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét, amit a Kontraszt elnevezésű formáció nyert. Történetünk hőse, Lőrincz Álmos és a Quack zenekar az egyik különdíjat vihette el a mintegy ezer nevezőt...
 
 
A tavalyi nyertes, az Antares

Nekik duplán öröm a zene!

Egyrészt már övék a zenélés öröme, másrészt eljutottak a HANOSZ tehetségkutatója döntőjéig, ami október 10-11-én lesz az A38-on.
 
Az aktuálisan elérhető tehetségkutatók listája – jelentkezzetek!

Dobbantó: hány zenekar pattan majd fel a színpadra 20 tehetségkutatóból?

Van élet az X-faktoron kívül is – s nem is akármilyen, felsorolásunkban 20 megmérettetést (döntő/pályázat) mutatunk meg, igaz, csaknem mind az Öröm a zene "franchise"-hoz tartozik, de ez a jelentkezés szempontjából nem annyira lényeges infó.
 
Fotó: Dürer Kert

A Dürer Kert lett az év helyszíne az Öröm a zene díjátadón

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. A Gyálon tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit az Antares nyert.
 
Fotó: msn.com

Bréking: Elindult a Kádban Sztár!

Elindult a Kádban Sztár című tehetségkutató verseny, ahol olyan lelkes amatőröket keresnek, akik ki akarnak törni a zuhanykabin falai közül, és megmutatnák az országnak, hogyan énekelnek a zuhany alatt vagy akár a kádban.
 
Fotó: Leander Kills (FB)

Megvan az év zenésze!

Több tízezer ember látogatott ki a hétvégén a Budapest Music Expóra. A három nap alatt nyitástól zárásig szóltak a gitárok, a dobok, a zongorák és egyéb hangszerek, kütyük. A rendezvény ideje alatt közel háromszáz hangszerbemutató és koncert zajlott. Mi több: díjakat is osztottak!
 
Ha valaha is megfordult a fejedben, hogy zenélni akarsz, ezt a programot ne hagyd ki!

Ha valaha is megfordult a fejedben, hogy zenélni akarsz, ezt a programot ne hagyd ki!

Több tízezer hangszert lehet szabadon kipróbálni, plusz első alkalommal lesz látogatható 93 teljesen ingyenes szakmai kurzus, valamint zeneiskolai bemutató óra az idei Budapest Music Expon.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek