Életműdíjat kap Hobo

A Petőfi Zenei Díj Életmű Gála díjazottja idén a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és frontembere lesz – értesült a Blikk.

Fotó: Nagy János (Hobo/FB/Kobuci)
A bélyeghez alkalmi boríték, valamint egyedi bélyegző is tartozik

Csepregi Évát megbélyegezték

Csepregi Éva énekes, előadóművész, a Neoton Família együttes tagjának öt évtizedes munkássága és januári életműkoncertje tiszteletére tematikus bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta Zrt..
 
Fotó: Erzsébetváros Hírei

Best of Presser – életmű lemezről lemezre

Ötlemezes életmű-sorozatban jelenteti meg a 75 éves Presser Gábor pályafutásának népszerű dalait a Hungaroton. A kiadványok az Omega- és LGT-számok mellett a színházi munkákból és más előadóknak írt szerzeményekből is válogatnak. Az öt CD-ből álló életműsorozat egyenként...
 
 
Mégis megtartják az életmű-koncertet Török Ádám zenészbarátai

Ma lett volna Török Ádám éleműkoncertje – egy hónap múlva emlékkoncertet rendeznek

A Blikk értesülése szerint Török Ádám zenésztársai és barátai megrendezik az Erkel Színházba, május 8-ra tervezett életműkoncertet, amely így zenés tisztelgéssé alakul. Ez annyit változott csupán, hogy nem ma, hanem JÚNIUS 8-án lesz a "Kegyelet" elnevezésű emlékkoncert.
 
Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj

Korda Györgynek és Balázs Klárinak repült a Fonogram-életműdíj

Tegnap este a Budapest Park színpadán derült fény arra, hogy a Fonogram – Magyar Zenei Díj 2023-as életműdíjasa Korda György és Balázs Klári. Az idei elismerések listája továbbá a legendás hangmérnök, Kraft Tamás nevével vált teljessé, aki szakmai életműdíjat kapott.
 
Életműkoncertre készül Csepregi Éva

Életműkoncertre készül Csepregi Éva

A Neoton Família Sztárjai énekesnője már a héten belengette a koncert hírét a közösségi médiában, mára már megvan a dátum is: 2024. január 6., Budapest Aréna.
 
Fotó: MTVA

Adamis Annát ünneplik szombaton a Dunán

Életpályája elismeréseként a Petőfi Zenei Díj Életműdíjával jutalmazzák a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett dalszövegírót, költőt, Adamis Annát. A nyilvánosságot kerülő művészt február 18-án gálával ünneplik pályatársai és a hazai zenei...
 
 
Katona Klári eddig méltatlanul kevés állami elismerést kapott – most életműdíjas lett

Katona Klári méltatlanul kevés állami elismerésben részesült – most életműdíjat kapott a szakmától

Mellette Tommy Vig dzsesszzenész és Rotter Oszkár balettművész részesült az elismerésben, mely kitüntetéssel egyidejűleg legfeljebb tízen rendelkezhetnek. A korábbi díjazottak között van többek között Berkes Balázs, Bergendy István és Garay Attila zenész, Kovács Erzsi, Máté...
 
 Deák Bill Gyula 75: életműkoncerttel ünnepel a Kapitány

Deák Bill Gyula 75: életműkoncerttel ünnepel a Kapitány

Bill kapitány egy élő legenda: dalait mára generációkon átívelve minden korosztály ismeri. A 75. születésnapja alkalmából megrendezésre kerülő életmű koncerten felcsendülnek a legemblematikusabb szerzemények, így természetesen nem hiányozhat a Rossz vér, Kőbánya blues,...
 
Az a típus vagyok, aki élete végéig várja a csodát – Kovács Kati életműkoncert a Kongresszusi Központban

Az a típus vagyok, aki élete végéig várja a csodát – Kovács Kati életműkoncert a Kongresszusi Központban

Életműkoncertet ad Kovács Kati szeptember 12-én a Budapest Kongresszusi Központban. Az ország egyik legnépszerűbb énekesnője több mint öt évtizede tartó pályafutása legjobb dalai közül válogat a koncertre, ebből az alkalommal válaszolt az MTI pár kérdésére.
 
Több mint 50 év a magyar rock élvonalában – Török Ádám élemű-koncertje

Több mint 50 év a magyar rock élvonalában – Török Ádám élemű-koncert

Pólus Rock Klub következő kiemelt eseménye, Török Ádám és a Mini életmű-koncertje 2022. január 28-án pénteken 19.00 órakor kezdődik a Pólus Mozi Nagytermében.
 
Fotó: Romengo

Lakatos Mónika kapta idén a világzene műfajának legrangosabb nemzetközi elismerését

Amikor múlt vasárnap a kapolcsi Folkszínpadon adott egy nagyon barátságos, zene- és emberközeli koncertet a Romengo, még nem gondoltuk, hogy Lakatos Mónika kapja a WOMEX Artist Award életműdíjatt, ami a nép- és világzene műfajának legrangosabb elismerése.
 
Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács Katit a Fonogram Respect Team

Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács Katit a Fonogram Respect Team

Az eredetileg színpadra tervezett közös zenélés résztvevői úgy gondolták, hogy a megfelelő tiszteletnyilvánítás nem maradhat el, ezért most egy videóban szólaltatják meg a művésznő meghatározó dalait abból az alkalomból, hogy idén Kovács Kati kapta a Fonogram-életműdíjat.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek