Junkies, Patai Anna, Sugarloaf... – ez a 40 szám indul a 2024-es A DAL-ban

Kialakult A Dal 2024 mezőnye, miután a zsűri kiválasztotta azt a 40 szerzeményt, amelyeket február 10-től szombatonként, élő (show)műsorban láthatnak a nézők a Dunán:

A zsűri: Németh Alajos, Egri Péter, Szandi, Ferenczi György
Megvannak A DAL 2024 elődöntősei

Megvannak A DAL 2024 elődöntősei – Szandi váltja a zsűriben Wolf Katit

Összesen hatvan produkció kap lehetőséget a bemutatkozásra A Dal 2024. extra, előválogató adásában. Ezek közül választja ki a televíziós zsűri az élő showműsor 40-es mezőnyét
 
Fotó: Magyar Zene Háza

Nekünk írták a dalt

Igen, tudjuk, hogy már januártól látogatható a Magyar Zene Házában a „Nekünk írták a dalt” című poptörténeti kiállítás, de hát nem juthatunk el mindenhova azonnal... Most azonban végre megnéztük a tárlatot: valóban korhű és zenetörténeti jelentőségű.
 
 
Fotó: Julia Naglestad

A Dürerben lép fel az Eurovízió szupersztárja

A félig norvég, félig olasz származású Alessandra mindössze 6 éves volt, amikor megnyerte első énekversenyét, az Eurovíziós Dalversenyen idén Norvégia színeiben lépett fel. A fiatal szupersztárt február 4-én immáron élőben is láthatjuk a Dürer Kertben.
 
Fotó: Ladánybene 27/FB

A Ladánybene 27 harminc éves jubileumot ünepel zenészbarátokkal a Kobuciban

Az első hazai reggae zenekar harminc évvel ezelőtt jelentette meg Szedegetem című slágerét. Mások mellett CéAnne, Gyárfás István, KRSA, Tóth Gábor "Tádé" és A Láma Dalai zenekar is színpadra lép az LB27-tel a Spring Reggae Jam című eseményen, május 27-én a Kobuci kertben.
 
A DAL-ban debütál az új zenekara Marcellnak, aki nemrég felrobbantotta a TikTokot

A DAL-ban debütál az új zenekara Marcellnak, aki nemrég felrobbantotta a TikTokot

A Marcell zenekar Felhők Közt című dala bekerült A Dal 2023 top40-be, a hozzá készült klip pedig még egészen friss.
 
A DAL zsűrije (Fotó: A DAL/FB)

Újrahasznosítás: visszatérő előadók szombaton A DAL-ban

Több olyan előadó lesz látható A Dal 2023 szombati második válogatójában, aki korábban már szerepelt a dalválasztóban.
 
 
Ez a tíz versenydal szerepel A Dal 2023 első válogatójában

Ez a tíz versenydal szerepel A Dal 2023 első válogatójában

Tíz versenydallal veszi kezdetét szombaton, március 11-én este A Dal 2023, a nézők 19 óra 35 perctől láthatják az első válogatót a Dunán.
 
Fotó: HolyChicks/FB

Távozik az egyik alapító a HolyChicks lánybandából

A zenekar egy videóklip kíséretében jelentette be Lahucsky Krisztina távozását – a szakítós dal éppen Valentin-napon jelent meg.
 
Fotók: Mohai Balázs/MTI

S akkor a Zene Házában életre kelt a poptörténeti tabló

A magyar könnyűzene legendás előadói avatták fel hétfőn a Magyar Zene Háza új programhelyszínét, az intézmény Nekünk írták a dalt! című időszaki kiállításának Klubterét, ahol a későbbiekben szűk körű, intim koncertekkel, beszélgetésekkel, zenés előadásokkal várják majd...
 
Fotó: Los Diavolos/FB

Kamarás Iván, Kocsis Tibor, Kovács Áron és Ganxsta Zolee is A DAL versenyzői között

Pár nappal az adás előtt végre összeállt a kép, megvan a versenyzők sora, és a zsűritagok nevét is elárulták, ha jól emlékszünk, nincs változás a tavalyihoz képest: Wolf Kati, Mező Misi, Egri Péter, Ferenczi György.
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Mától látogatható a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

"Nekünk írták a dalt!" - A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.
 
Fotó: Wendy Wei/pexels.com

Meghosszabbított határidővel, január 22-ig lehet jelentkezni A Dal 2023-ba

A leendő zsűri újra a nézőkkel együtt keresi az "ország slágerét". Még mindig nem tudjuk, kik lesznek a döntnökök.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek