Ismét Pápai Joci megy az Eurovízióra

Tegnap este eldőlt, ki képviselheti Magyarországot a 64. Eurovíziós dalfesztiválon Tel-Avivban. A közönség akaratának megfelelően immáron második alkalommal küldjük csatába Pápai Jocit, aki ezúttal Az én apám című dallal száll be a nemzetközi versenybe.

Fotó: dehir.hu
Plágium ügy: Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Victor Máté szerint hamis a vád Petruska dalával kapcsolatban

Újabb fordulatot vett A Dal című műsorból hétfőn plágium vád miatt kizárt Petruska András ügye. A kettes számú szakértői vélemény szerint a korábbi vizsgálat felszínes volt, és szó sincs lopásról.
 
A műsorban vendégfellépőként az AWS is zenél, az együttes tavalyi, győztes dalát adja elő, új formában.

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.
 
 
Fotó: YouTube

Plágium ügy: Petruskát kizárták, Oláh Gergő jön A Dal szombati döntőjébe

Úgy tűnik, nem volt alaptalan a vádaskodás A Dal egyik versenyművével kapcsolatban. A szakértők vizsgálódtak, és döntésre jutottak: Petruska Andrásnak távoznia kell, helyét Oláh Gergő veszi át.
 
Pápai Joci győzelmével, és plágium-ganyúval zárult A Dal második elődöntője

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port mégsem ez kavarta, hanem Freddie külön bejelentése a műsor végén, ami előre vetít egy újabb botrányos, plágiumvádakkal teli hetet a...
 
Mindent vitt az Acoustic Planet szombat este A Dalban

Mindent vitt az Acoustic Planet szombat este A Dalban

Négy versenymű jutott tovább a döntőbe A Dal című műsorban szombat este, ahol Nagy Feró asztaltáncot járt, Varga Miklós Európát éltette, a közönség pedig a USNK fiúk helyett a The Middletonz-t szavazta tovább.
 
A Dal

Menet közben változtatták meg A DAL szavazási szabályzatát

Némi változás történt A Dal című műsor szabálykönyvében a nézői szavazatok tekintetében, amit az élő adásban "elfelejtettek" megemlíteni. Első ránézésre nem tűnik jelentősnek a módosítás, de menet közben variálni, nem túl elegáns dolog.
 
 
Megvan A DAL első nyolc elődöntőse

Megvan A DAL első kilenc elődöntőse

A első elődöntőben az Acoustic Planet, DENIZ, a Konyha, Petruska, a The Middletonz, a The Sign, az USNK, Vavra Bence, valamint a yesyes versenyeznek majd.
 
Egy 16 éves lány és Pápai Joci nyerte a harmadik válogatót

Egy 16 éves lány és Pápai Joci nyerte a harmadik válogatót

Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte holtversenyben A Dal 2019 harmadik válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Petruska, a Ruby Harlem és a Mocsok 1 Kölykök, a tévénézők szavazataival a USNK jutott tovább az elődöntőbe.
 
Fotó: Balázs Fecó/FB

Ma este Balázs Fecó lesz a A DAL vendégfellépője

Balázs Fecó és zenekara lesz A Dal 2019 harmadik válogatójának vendégfellépője.
 
Fotó: Médiaklikk

Nagy Feró: élvezi a szabadságát A DAL zsűrijében

"Nagyon élvezem azt a fajta szabadságot, ami a zsűri munkájában kialakult. A munkamegosztásban mindenkinek megvan a maga szerepe" - mondta Nagy Feró, A Dal 2019 zsűritagja az MTI-nek.
 
Fotó: pexels.com

Aki megnyeri A Dalt, az az első elődöntőben léphet fel Tel-Avivban

Tel-Avivban kisorsolták, hogy a versenyre benevezett 42 ország fellépői közül kik mutathatják be produkciójukat az első és kik a második elődöntőben. A szabályok alapján az előző évi nyertes, Izrael, valamint a fesztivál öt alapító országa, Nagy-Britannia, Franciaország,...
 
Fatal Error/FB

A DAL 2019: A Fatal Errornak kulcsa volt a nyeréshez

A Fatal Error nyerte A Dal 2019 második válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még az Acoustic Planet, a The Middletonz, Vavra Bence és a The Sign, a tévénézők szavazataival a yesyes jutott tovább az elődöntőbe.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek