Ha az életben boldog akarsz lenni, csinálj zenekart

Az Ül és vár című 30Y-dal kezdő sorát Lévai Balázs idézi, aki 2017 óta a hosszú nevű "NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának Azok a régi csibészek" című (eddig élő) beszélgetéssorozatát vezeti. Most könyv is készült belőle, bár Beck Zoli pont nincs benne.

1976. Magyarország LGT együttes: Karácsony János, Somló Tamás, Laux József, Presser Gábor/FORTEPAN
Lecsó belecsap a múltidézésbe

Lecsó belecsap a múltidézésbe

Megújult az Azok a régi csibészek-programsorozat, immáron Csibészek '90 néven várja azokat egy jó kis beszélgetésre, akiket érdekelnek a a könnyűzene-történeti visszaemlékezések. Január 30-án a Rockmúzeumban Lévai Balázs vendége Leskovics Gábor (Kiscsillag, Pál Utcai Fiúk) lesz.
 
Szintén zenész: apa-fiú beszélgetéssel folytatódik az Azok a régi csibészek

Szintén zenész: apa-fiú beszélgetéssel folytatódik az Azok a régi csibészek

Rendhagyó módon egy apa-fiú beszélgetéssel folytatódik a Hangfoglaló Program múltidéző sorozata. Ezúttal azonban nemcsak a múltról, hanem a jelenről is szó esik, hiszen Lévai Balázs házigazda vendégei Novai Gábor és fia, Ifj. Novai Gábor lesznek.
 
 
Fotó: Magyar Fotóarchívum

Ami a Szóljon hangosan az éneken innen és túl van: Soltész Rezső elmeséli

Soltész Rezsővel folytatódik a Hangfoglaló Program múltidéző sorozata, az "Azok a régi csibészek".
 
Fotó: Generál/FB

Volt egyszer egy Generál, volt egyszer egy Rock Színház: Várkonyi Mátyás mesél

A Hangfoglaló Program múltidéző sorozatának következő vendége Várkonyi Mátyás lesz, 2018. február 27-én. A poptörténeti talkshow-ban szokás szerint Lévai Balázs faggatja vendégét.
 
Fotó: Európa Kiadó/FB

Minden egyformán popzene? Menyhárt Jenő régi csibészkedik

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat 2017. december 6-án esedékes, soron következő eseményén Lévai Balázs beszélgetőtársa Menyhárt Jenő lesz.
 
Fotó: Bornai Tibor/FB

Zeneszerző, dalszövegíró, festő, író, billentyűs, énekes, málnatorta: Bornai Tibort faggatja Lévai Balázs

A legendás KFT zenekar tagja, Bornai Tibor minden bizonnyal izgalmas és érdekfeszítő sztorikat oszt meg a közönséggel, legalábbis erre lehet következtetni a polihisztor művész névjegyéből, aki saját megfogalmazása szerint „zeneszerző, dalszövegíró, festő, író, billentyűs,...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek