Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Mit kezdjünk a tribute-zenekarokkal...?

Március 18-án Mark Clarke volt a Barba Negra külföldi vendége. Az este két részből állt: az első felében a Cream-et muzsikáló Celebrations Day, a másodikban a Uriah Heep tribute-zenekar, a Heep Freedom muzsikál.
 
Mark Clarke 50 év után újra Uriah Heep- és Cream-dalokat játszik – magyar zenészekkel

Mark Clarke 50 év után újra Uriah Heep- és Cream-dalokat játszik – magyar zenészekkel

Egy igazán egyedülálló koncert lesz a Barba Negrában március 18-án, ahol a hazai sztárzenészek mellett egy igazi világsztár, a Colosseum és a Uriah Heep basszusgitárosa, Mark Clarke lép színpadra olyan zenészekkel, mint Takáts Tamás, Závodi János és Gerdesits Ferenc.
 
 
Fotó: Molek Csaba

Megjelent a godfater első lemeze – Tibuszék májusban adnak koncertet a Barba Negrában

A godfater. 0 című debütáló albumára élőben, javítások nélkül vették fel a dalokat: három saját nóta mellett a zenekar tagjai válogattak a Tibusz múltjához köthető széles repertoárból, többek között hallható rajta az Álljatok meg a Skorpiótól, vagy az egyik legszebb magyar...
 
A kiesett bécsi koncertet megkapta Budapest: duplázik a Pantera!

A kiesett bécsi koncertet megkapta Budapest: duplázik a Pantera!

Ez azért is nagy hír, mert a Pantera közelgő reunion turnéjának három koncertjét is lemondták januárban. A 2023-as budapesti buli iránti nagy érdeklődésre való tekintettel a Pantera egy második koncertet is ad 2023. május 31-én a Barba Negrában.
 
 Egész évben ünnepel az Ocho Macho

Egész évben ünnepel az Ocho Macho

20 éve vágott neki a színpadoknak a ma már háromszoros platinalemezes, Fonogram-jelölt zenekar, az Ocho Macho. Egy egész éves majálissal készülnek megünnepelni a jeles évfordulót, aminek legelső állomása egy új dal.
 
1998/2022. (C.A.F.B./FB)

C.A.F.B.: Ugyanazt csináljuk mint régen, csak pár évvel idősebben – közeleg a nagy punkünnep

Közeleg a punkzenéért rajongók kedvenc év végi minifesztiválja, olyan visszatérő legendákkal, mint a Hétköznapi Csalódások, a Hatóságilag Tilos, vagy éppen a ’90-es évek szintén mai napig meghatározó idolja, a C.A.F.B.. A December 17-i buli kapcsán az USA-ból érkező Szakácsi...
 
 
Pantera

Újra turnézik a legendás metálbanda – Budapestet is útba ejtik

A Panterát minden idők egyik legnagyobb metal bandájaként tartják számon. A megalkuvást nem tűrő kvartett az 1990-es években számos arany- és platinalemezzel, telt házas turnékkal, fergeteges élő fellépésekkel és négy Grammy®-jelölésével hamar hatalmas sikert aratott az egész...
 
Fotó: Palaye Royale/FB

Megjelent a Palaye Royale új albuma – februárban Budapestre is elhozzák a dalokat

Megjelent a Palaye Royale vadonatúj albuma Fever Dream címmel, amit az LP-vel közösen készített klippel egyidőben hoztak ki.
 
Fotó: Barba Negra (Red Stage)

A Kaleo elsöpörte rosszkedvünk készülő telét

Október 13-án végre megnyitotta kapuit az új Barba Negra, ami tekintettel arra, hogy egyelőre még két helyszínen folynak a koncertek, a „Red” nevet kapta. A nyitó bulit máris egy külföldi sztár szolgáltatta, akinek hazai megjelenéséért korábban sikeresen imádkoztunk. A Kaleo minden...
 
A fotó illusztráció (gq-magazine.co.uk)

I Think It’s Going to Rain Today – Tom Odell és a budapesti eső

Tom Odell legutóbb 2019-ben járt nálunk (előtte már sokszor a Szigeten és a Strand fesztiválon meg a Volt-on), akkor a Barba Negra Music Club (Prielle Kornélia utca) volt a helyszín.
 
Fotó: Barba Negra

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.
 
Fotó: Alestorm

Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek