A zene örök: új albumokkal rukkolnak elő a régi nagyok

Ahogy bemrég megírtuk, Bruce Dickinson csaknem húsz év után új albumon dolgozik. Turnéval is készül, amely június 1-jén érkezik a Barba Negrába. Idén Paul Simon is készített lemezt, méghozzá vallásos témában, Seven Psalms címmel. Ez a lemez a zenész életművének lezárásaként is értelmezhető – ugyanakkor igazi zenei kincs.

Fotó: David Gilmour (FB)
 Szólókoncertet ad Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere jövő nyáron Budapesten

Szólókoncertet ad Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere Budapesten

Bruce Dickinson csaknem húsz év után jelentet meg újra szólólemezt a jövő év elején. A The Mandrake Project című anyag turnéjának 2024 tavaszi állomásai után hétfőn számos európai koncert, fesztiválfellépés dátumát jelentették be, köztük a budapestit is.
 
A nézők kérdései...

A bőbeszédű Mr.Dickinson – avagy mire képes az Iron Maiden frontembere zenekar nélkül

Az Iron Maiden frontembere egy, a megszokottól eléggé eltérő műsorral – nem volt mögötte zenekar – járt a Kongresszusi Központban november 2-án.
 
 
Válogatott vívó volt, imádja a tankokat, képes egy BOING-et is vezetni és szerepelt horrorfilmben: ki az?

Válogatott vívó volt, imádja a tankokat, képes egy Boeinget is vezetni és szerepelt horrorfilmben: ki az?

Már csak három hét van hátra Bruce Dickinson budapesti közönségtalálkozójáig. Van néhány tény vele kapcsolatban, amiket bizonyára az összes Iron Maiden és Dickinson rajongó tud, de azért a többiek érdeklődésére is számot tarthat...
 
A tehetséges Mr. Dickinson – az Iron Maiden énekesének one-man show-ja novemberben Budapestre érkezik

A tehetséges Mr. Dickinson – az Iron Maiden énekesének one-man show-ja novemberben Budapestre érkezik

Mire való ez a gomb? – egy este Bruce Dickinsonnal – ez a címe a frontember különleges, egyszemélyes előadásának, amelyet a Kongresszusi Központban láthatunk 2019. november 2-án.
 
Már magyarul is elérhető az Iron Maiden frontemberének életrajzi könyve

Már magyarul is elérhető az Iron Maiden frontemberének életrajzi könyve

A Mire való ez a gomb? című 372 oldalas kötet a Trubadúr kiadó gondozásában készült el, a fordítói munkát Pritz Péter műfordító, újságíró, rádiós zenei szerkesztő végezte el - adta hírül az MTI.
 
Fotó: SHVPES Facebook

Az Iron Maidenből ismert Bruce Dickinson fia is fellép a Bullet For My Valentine előtt

Igazi metál-ünnep lesz június 18-án a Budapest Parkban, ahol egyszerre öt külföldi sztárcsapat is tiszteletét teszi. Az Iron Maidenből ismert Bruce Dickinson fia, Griffin Dickinson Shvpes nevű zenekarával nyitja a metalcore-estét, majd érkezik szép sorban a Caliban, a Blessthefall, az...
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek