A világ 10 legjobb szimfonikus zenekara között a Fesztiválzenekar

A klasszikus zenei szakportál, a Bachtrack először 2015-ben kérte fel a legfontosabb európai és amerikai napilapok zenekritikusait, hogy nevezzék meg a világ 10 legjobb szimfonikus zenekarát és 10 legjobb karmesterét. A szavazást most, nyolc év után megismételték, és a Budapesti Fesztiválzenekar egyetlen nem nyugat-európai, illetve nem amerikai zenekarként a 8. helyen végzett. A kritikusok Fischer Ivánt a karmesterek nemzetközi top10-es listáján a 6. helyre választották.

A világ 10 legjobb szimfonikus zenekara között a Fesztiválzenekar
Fotó: BFZ

Még Fischer Iván csokornyakkendője is lerepült – álló ovációval ünnepelték a magyar együttest Európa-szerte

Ötcsillagos kritikák zúdultak Fischer Iván karmesterre és a Budapesti Fesztiválzenekarra (BFZ) májusi európai turnéjuk után. Bécs, London, Brugge és Lipcse közönsége egytől egyig álló ovációval ünnepelte a magyar együttest. Többek között a The Guardian, a The Times, a Die Presse...
 
Budapesti Tavaszi Fesztivál: Kiss Tibi régi és új alkotásai a Főfotó Galériában

Budapesti Tavaszi Fesztivál: koncertek mindenhol, tánc az utcán és Kiss Tibi-kiállítás a Főfotó Galériában

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli április 20. és május 2. között 30 helyszínen, több mint 50, műfajokon átívelő programmal a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
 
 
Fotó: BFZ/FB

Az élet 40 után kezdődik

40. születésnapját ünnepli ebben az évadban Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar.
 
Fotó: BFZ/FB

A Budapesti Fesztiválzenekar megvalósítja az álmod

Amennyiben az a vágyad, hogy a a BFZ mutassa be – Fischer Iván vezényletével – a darabodat egy nagyszabású szabadtéri koncerten.
 
Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar

Először rendez zenés karácsonyi vásárt a Budapesti Fesztiválzenekar

Advent negyedik hétvégéjén, december 17-én és 18-án várják közös ünnepi hangolódásra a klasszikus zene szerelmeseit próbatermükbe. A BFZ shop legújabb termékeiből, kedvezményes koncertjegyekből, különleges ékszerekből és gyerekkönyvekből is válogathatnak az érdeklődők.
 
Fotó: A zene éjszakája/FB (2019.)

Nyolc budapesti helyszínen huszonhat minikoncert: jön A zene éjszakája

Bárokban és kávézókban adnak ingyenes minikoncertet a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi és Fischer Annie-ösztöndíjas ifjú tehetségek november 17-én, A zene éjszakáján.
 
 
Holland sztárzenekarok, fúziós koncertek, koncertek: Amszterdam Budapesten

Holland sztárzenekarok, fúziós koncertek, filmvetítések: Amszterdam Budapesten

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar idén is megrendezi közös, immár közel egy évtizede életre hívott tematikus fesztiválját, amelynek fókuszában ezúttal Amszterdam áll. A szeptember 16-án kezdődő, változatos programokat kínáló Európai Hidak fesztiválon az egyedülálló zenei...
 
Fotó: BFZ

Öt év után ismét ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar a Hősök terén

A budapesti Hősök terére öt év után visszatérő zenekar Bach igazi nyitánynak való, 4. (D-dúr) zenekari szvitjét követően a kortárs amerikai zeneszerző, Philip Glass 2006-os, Rámakrisna-passió című darabját adja elő június 18-án.
 
Fotó: BFZ

Ingyenes családi nap a Fesztiválzenekarral

Az Aquincumi Múzeumba várják a családokat május 28-án a Fesztiválzenekar tagjai. A népszerű Kakaókoncert és Zenevár mellett a BFZ Felfedező zenei oktatóhonlap szereplője, Sodró Eliza is játszik majd a gyerekekkel.
 
A muzsikusok újra kocsmáznak – jön a zene éjszakája

A muzsikusok újra kocsmáznak – jön a zene éjszakája

Egy éjszaka, amikor klasszikus zenére bulizik Budapest: a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand immár ötödik alkalommal rendezi meg "A zene éjszakáját", ahol a lehető legkötetlenebb formában élvezhetik ez ingyenes minikoncerteket a fővárosiak.
 
A káptalantóti Liliomkert piacra is begördül a BFZ teherautója

A káptalantóti Liliomkert piacra is begördül a BFZ teherautója

Kigördül Budapestről, és augusztus 13-15-ig a Balaton északi partján jár-kel a Budapesti Fesztiválzenekar zenés teherautója. A világhírű zenekar kamaraformációi Csopaktól Szentbékkálláig több helyen megállnak, hogy rövid koncerteken szórakoztassák a nyaralókat, akik az új évadra...
 
Fotó: BFZ

Teherautóról zenélt a Fesztiválzenekar

Szerdán és pénteken a belvárosban és Újlipótvárosban bukkant fel a zenélő autó. A Budapesti Fesztiválzenekar a mobil utcazenélés mellett ismét országszerte fellép: templomokban, zsinagógákban adnak ingyenes koncertet.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek