A Csík Zenekar, a Cseh Tamás-est és a Cotton Club Singers is duplázik a BKK-ban

Mindhárom koncertre szinte teljesen elfogytak az esti belépők, így mindhárom esemény dupla koncertté bővül az fellépések napjának délutánján.

A Csík Zenekar, a Cseh Tamás-est és a Cotton Club Singers is duplázik a BKK-ban
Családi programmal emlékeznek ma Cseh Tamásra Bakonybélben

Családi programmal emlékeznek ma Cseh Tamásra Bakonybélben

Az Énekmondó emlékezete című családi programmal tisztelegnek Cseh Tamás előtt Bakonybélben. A település egykori díszpolgárának emlékére szervezett egész napos rendezvényen az érdeklődők megismerhetik az indián hagyományokat, lesz zenei program, a legkisebbeket pedig meseelőadással...
 
Fotó: Kovács Tamás/MTI

80 éve született Cseh Tamás – emlékkiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban

A Helyzetjelentések című emléktárlattal emlékezik a nyolcvan éve született Cseh Tamásra a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
 
 
Fotó: Csodálatos Magyarország

Cseh Tamásra emlékeznek szombaton Bakonybélben

Az egész napos program során koncerteket hallgathat a közönség, s felcsendülnek korábban soha nem hallott Cseh Tamás dalok is.
 
Lévay Jenő A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak (részlet)

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.
 
Cseh Tamás grafikája

Cseh Tamás pályázatot írtak ki – ezúttal nem zene!

Cseh Tamás szellemi hagyatékához kapcsolódó képzőművészeti alkotásokra írt ki pályázatot a Budai Vároltalmazó Közalapítvány.
 
Fotó: Cseh Tamás Archívum

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
 
 
Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

Több mint 100 program városszerte: ma kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál

2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a Budapest Brand nZrt. kortárs programsorozata.
 
Busszal a magyar rock körül

Helló turiszt – városnéző busszal a magyar rock körül

A pandémiának nagyon sok vesztese volt, két iparág szinte azonnal lenullázódott és csak nagy sokára térhetett vissza a régi kerékvágásba, ha egyáltalán visszatérhetett: a zeneipar és a turizmus. Most egy olyan – amúgy értékmentő – projektről szólunk, amely a kettő közös...
 
Fotó: Burger Barna

Cseh Tamás-emlékest lesz Bakonybélen

Cseh Tamás életműve előtt tisztelegnek Bakonybélben zenei emlékesten, amelyen megidézik a tavaly elhunyt Kátai Zoltán énekmondó emlékét is, aki a korábbi megemlékezések zenei rendezője volt
 
Töröcsik Mari és Bérczses László a 2011-es ördögkatlanon (Revizor online)

Törőcsik Marira is emlékeznek a 14. Ördögkatlan fesztiválon

Teljes line-uppal jelentkezett be az augusztus 3. és 7. között zajló, baranyai településeken átívelő összművészeti fesztivál, amit Palkonya, Kisharsány, Nagyharsány, Beremend és Villánykövesd fogadott örökbe.
 
Fotó: Vörösmarty Színház

Kanapékoncertek- és zenés előadások: Hobó, Trabi, Boggie, Cseh Tamás, tigrisek

Bár a neve e-Színház, a platform egyre bővíti a zenei kínálatát, és a musical-ek mellett már koncertek is megtekinthetők online: van, amit élőben sugároznak, és akad, amit felvételről ajánlanak.
 
Fotó:John-Mark Smit/Pexels

Egy albérletben született meg két nap alatt a legendás album

A már meglévő ötletekből mindössze két nap alatt született meg Cseh Tamás első, Másik Jánossal és Bereményi Gézával készített nagylemeze. Az 1977-es, legendás Levél nővéremnek albumról, annak készültéről mesél a Kossuth-díjas dalszövegíró január 16-án, Budapesten, a B32...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek