Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

36 évvel a legutóbbi koncert után 2024 novemberében visszatér Budapestre az AL DI MEOLA ELECTRIC BAND. A koncertről a cikk végén csatolt írásunkban található részletes infó, most a zenész gitárjáról lesz szó.

Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?
Al Di Meola – 2024-ben harmadszorra is

Al Di Meola – 2024-ben harmadszorra is

Az óriási érdeklődésre való tekintettel Al Di Meola a március 14-i, telt házas estje után két nappal újabb koncerttel örvendeztette meg rajongóit. Aki még így is lemaradt, vagy esetleg újrázna, 2024. november 9-én, az Erkel színházban láthatja-hallhatja újra őt.
 
Kinek mond valamit ez a három betű: SBB?

Kinek mond valamit ez a három betű: SBB?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
 
Namaste: ismét Budapesten lép fel Deva Premal és Miten

Namaste: ismét Budapesten lép fel Deva Premal és Miten

Ismét Budapesten koncerteznek a mantrazene talán legismertebb képviselői – legutóbb 2019-ben koncertezett nálunk a zenész házaspár, a cikk végén olvashatjátok a beszámolónkat róla.
 
Dream Box: első és egyetlen szólóturnéjával Pat Metheny Budapestre érkezik ősszel

Dream Box: első és egyetlen szólóturnéjával Pat Metheny Budapestre érkezik ősszel

Élete első és egyetlen szóló turnéja alkalmából ősszel Budapesten is fellép Pat Metheny: a Jazzfest Budapest meghívásának köszönhetően 2024. október 8-án, az Erkel Színházban láthatjuk-hallhatjuk őt.
 
A Sunshine Day nem az Osibisa életében – koncertbeszámoló

Így került a popcsizma a jazzrock asztalára – koncertbeszámoló

Az Osibisa és a Colosseum együttes párosítása látszólag popcsizma a fajsúlyos jazzrock asztalon, mert vajon hogyan vethető egybe a szinte diszkós Sunshine Day a Valentine Suittel? – írtam a Koncert.hu-ra az esemény ajánlásakor.
 
Fotó: Osibisa

Ez egy Sunshine Day lesz – az Osibisa Budapestre jön

Osibisa és Colosseum közös koncert lesz az Erkel Színházban 2023. október 8-án a Krokodil Rock szervezésében, a „Nagy Generáció” című koncertsorozat keretében.
 
 
Fotó: Green Stage Production

Több mint négy évtized után éled újra és Budapesten is koncertet ad John McLaughlin világzenei együttese

A Shakti 2023. januárjában világ körüli turnéra indult, hogy megünnepeljék az alapítás óta eltelt fél évszázadot. A formáció Magyarországon is koncertet ad július 2-án, vasárnap este fél nyolckor az Erkel Színházban.
 
A hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjének világsztárjai az Erkel Színházban

A hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjének világsztárjai az Erkel Színházban

Az estek a Nagy Generáció koncertjei című rendezvénysorozat részei – az előadók ebben a formában (vagyis párban) csak Budapesten lépnek színpadra. Július 9-én a Manfred Mann's Earth Band és Jon Anderson, október 8-án a Colosseum és az Osibisa ad koncertet.
 
Leander Szimfonik az Erkelben

Leander Szimfonik az Erkelben

Köteles Leander legismertebb szerzeményeinek Pejtsik Péter által készített nagyzenekari átiratait a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével május 13-án hallhatja a nagyközönség. A koncert kiemelt vendégei: Tálas Áron (zongora), és Suha Tamás (hegedű).
 
Ez történik, ha egy világhírű gitáros a hetvenes években körül összefut egy guruval

Egy világhírű gitáros a hetvenes években összefut egy guruval – és 2023-ban koncertet ad az Erkelben

John McLaughlin Shakti elnevezésű formációja 2023-as turnéja során Magyarországra is ellátogat: július 2-án, vasárnap este 19:30-kor az Erkel Színházban adnak koncertet.
 
Fotó: Opera/2019

Ma kezdődik a Diótörő Fesztivál

Ünnepi műsorral kezdődik pénteken a Diótörő Fesztivál a budapesti Erkel Színház előtt, emellett ünnepi köntösbe öltözik az Eiffel Műhelyház is.
 
Fotó: Fenyő Miklós/FB

Idén Mikulásra jön a Fenyő

Ilyentájt mindig azt írjuk (és dúdoljuk), hogy "Fenyő nélkül nincs karácsony" – hát idén lesz, cserébe a jól viselkedő zene- és Fenyő-rajongóknak koncertet tesz a Mikulás a csizmájába :)
 
Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek